Vyrobte si svůj vlastní lapač snů. Zlé síly asi nezaženete, ale ozdobíte si byt

Lapače snů vycházejí z původní indiánské historie. Tradičně se střed základního kruhu vyplétá, my si ale v návodu tuto část usnadníme a použijeme už připravenou háčkovanou dečku. Možná takovou dečku máte doma po babičce, nebo si můžete zajít na lov do svého oblíbeného bazaru.

Co budete potřebovat na lapač snů z háčkované dečky?

  • kruh na vyšívání
  • háčkovanou dečku
  • voděodolnou barvu
  • štětec a tupovací štětec
  • různé stuhy a stužky
  • ostré nůžky
  • háček na háčkování

Jak vyrobit lapač snů z dečky a stuh

Rozebereme si kruh na vyšívání na dvě samostatné části. Větší venkovní část si natřeme vybranou barvou, v našem případě je to zlatá. Barvu pak necháme dobře zaschnout.

Dečku položíme na menší kruh a vycentrujeme tak, aby nám co nejpřesněji pasoval střed obrázku nebo vybraný vzor dečky. Přiložíme vnější kruh a rámeček na vyšívání zafixujeme.

Povytažením po stranách dečku v rámečku ještě upravíme a napneme.

Okraj dečky na zadní straně ostrými nůžkami odstřihneme. Nevadí, pokud budou někde na dečce fleky, ty zamaskujeme barvou.

Pomocí tupovacího štětce s houbičkou naneseme na dečku stejnou nebo jinou barvu, jakou jsme natírali rámeček. Můžete si s barvami taky vyhrát a zvolit různé barevné kombinace.

Hezký efekt udělá i jenom jednoduché vystínování barvou od středu směrem ven. Pomocí háčku provlékneme stuhu volným místem v krajce. Stuhy budeme umisťovat vedle sebe jenom na spodní části lapače snů. Na místech, kde je krajka příliš hustá uděláme malou dírku. Můžete dělat uzlíky, ale mnohem hezčí bude, když využijeme plochu stuhy a jednotlivé stuhy ukotvíme vždy pomocí samostatné smyčky. Hotový lapač pověsíme na zeď nebo volně do prostoru.

Hotový lapač můžete nechat jak je, nebo ho dozdobit podle vlastní chuti. Použít můžete různé korálky, mušličky, pírka apod. Doplňky můžete uvázat na konec stuhy, nebo nalepit tavnou pistolí přímo na lapač.

Tagy: