V oblibě měl Nicholsona. Zemřel režisér kultovní Bezstarostné jízdy

Bob Rafelson, americký producent a režisér, který byl nominovaný na Oscara za film Malé životní etudy, zemřel v sobotu ve věku 89 let. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

Rafelson se do filmového světa poprvé výrazně zapsal v roce 1969 jako producent dnes již kultovního snímku Bezstarostná jízda. O rok později produkoval a režíroval zmíněné Malé životní etudy.

Mezi filmovou klasiku se zařadila také filmová adaptace detektivního románu Jamese M. Caina Pošťák vždy zvoní dvakrát. Rafelson jako režisér a producent do ní obsadil svého oblíbeného herce Jacka Nicholsona, se kterým spolupracoval už ve svém prvním produkčním a režijním počinu, filmu Hlava, stejně jako v Bezstarostné jízdě a Malých životních etudách.

O úmrtí Boba Rafelsona na svém twitterovém účtu informoval Micky Dolenz, zpěvák skupiny The Monkees, kterou Rafelson pomohl vytvořit. V 60. letech 20. století se pak režijně podílel na stejnojmenném seriálu točícím se kolem této čtyřčlenné kapely vytvořené podle The Beatles.

Tagy:
smrt film režisér The Beatles producent Jack Nicholson The Monkees Ceny Oscar Micky Dolenz Bob Rafelson Bezstarostná jízda Malé životní etudy