Zemřel hokejový brankář Roman Čechmánek. Šampionovi z Nagana bylo pouhých 52 let

Zemřel bývalý hokejový brankář Roman Čechmánek.

Zemřel hokejový gólman z Nagana Roman Čechmánek

Ve věku 52 let zemřel hokejový brankář a zlatý medailista z olympijských her roku 1998 v japonském Naganu Roman Čechmánek. Informoval o tom deník Sport. Okolnosti jeho úmrtí zatím nejsou známé. Bývalý úspěšný hokejový reprezentant měl v posledních letech značné finanční problémy, které jej dostaly až před soud.

Se zprávou o Čechmánkově náhlém úmrtí přišel deník Sport. Podle jeho informací se šampionovi z Nagana mělo během soboty udělat špatně, kvůli tomu nedorazil na plánovaný zápas. V Uherském Hradišti totiž vedl mládežnický tým. Posléze ani nebral telefon. Deník dodává, že by se nemělo jednat o sebevraždu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalista Neymar zavzpomínal na kamarádku. Mladá influencerka zemřela po liposukci kolene

Čechmánek má za sebou veleúspěšnou hráčskou kariéru. Slavný brankář byl v roce 1998 u triumfu českých hokejistů na olympiádě v japonském Naganu. Stejně jako třetí brankář Milan Hnilička sice neodchytal jediný zápas, ale byl připraven zaskočit za Dominika Haška, který na turnaj hrál v životní formě.

Čechmánek se výraznou měrou podílel na několika českých titulech mistrů světa. Národnímu týmu ke zlatým medailím pomohl v letech 1996, 1999 a 2000. Na kluzištích české extraligy pak pětkrát dovedl k titulu Vsetín. Navíc si čtyři sezony zachytal v NHL. Svoji stopu zanechal v týmech Philadelphia Flyers a Los Angeles Kings. V Americe často bavil fanoušky zákrokem, kdy puk vyrážel maskou.

O poznání hůře si však vedl po ukončení kariéry. Dal se na podnikání, které pro něj nedopadlo dobře. Skončil v dluzích a soudili se s ním i jeho bývalí spoluhráči a kamarádi. Od trestního tribunálu si letos v červnu vyslechl ortel v podobě tříletého trestu s podmíněným odkladem na pět let za podvod.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Procházka bitvu o titul prohrál: Byl jsem na zemi, ale bojoval bych dál. Vrátím se, slíbil

Tagy: