Zemřel herec Matthew Perry, představitel Chandlera z Přátel. Podle médií se utopil

Zemřel hvězdný americko-kanadský herec Matthew Perry, který se proslavil zejména rolí Chandlera Binga v seriálu Přátelé. Bylo mu 54 let. Informoval o tom americký web TMZ. Médium také zveřejnilo další pravděpodobné okolnosti hercovy smrti. Zdroje uvádí, že měl před tragédií vykonávat náročnou činnost.

Matthew Perry byl v sobotu nalezen mrtev ve svém domě v Los Angeles, napsal web TMZ. Podle jeho zdrojů se utopil ve vířivce. Záchranáři přispěchali na místo po oznámení o srdeční zástavě, ale Perryho se již oživit nepodařilo. Web také s odkazem na své zdroje uvádí, že Matthew přišel domů v dopoledních hodinách po dvouhodinové hře pickleballu a krátce poté poslal svého asistenta pryč. Když se asistent vrátil, zjistil, že Matthew nereaguje, tak zavolal záchranáře.

ČTĚTE TAKÉ: Důstojný, nebo nejslabší ze všech? Politici hodnotí Pavlův první projev během vyznamenání

Herec velkou část života bojoval se závislostí na lécích a alkoholu. Na místě nešťastné události ale neměly být nalezeny žádné drogy a zřejmě ve smrti nehrál roli nikdo další.

Na své poslední fotografii na Instagramu, kterou zveřejnil 23. října, si pobyt právě ve vířivce užíval. „Teplá voda vířící všude kolem. Také vám to dělá tak dobře? Jsem Mattman,“ napsal.

Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel svérázného Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech 234 epizodách. Zahrál si ale i v řadě filmů, z nichž mezi nejznámější patří komedie Jen blázní spěchají, kde jeho partnerkou byla Salma Hayeková, či snímek Můj soused zabiják, kde vystupoval po boku Bruce Willise.

Před necelým rokem vyšly jeho memoáry nazvané Friends, Lovers and the Big, Terrible Thing (Přátelé, milenky a ta velká, příšerná věc), v nichž líčil neustále se opakující léčbu závislostí. Od svých 26 let žil střídavě ve střediscích pro léčbu závislostí a mimo ně, čtrnáctkrát byl na odvykacím programu, pětašedesátkrát absolvoval detoxikační program a více než 6 000krát se zúčastnil sezení Anonymních alkoholiků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Moje sestra je hrdinka. Svědkyně masakru v USA popsala střelbu a chaos v bowlingovém centru

Tagy: