Zemřel otec herce Martina Dejdara. Společně si zahráli v Troškově snímku Slunce, seno

Ve věku nedožitých 86 let zemřel Vlastimil Dejdar, otec herce Martina Dejdara. Diváci ho znají především z posledního dílu trilogie Slunce, seno, ve kterém si zahrál se svým synem. A to i přesto, že Dejdar nikdy hercem nebyl.

O úmrtí Dejdarova otce informovala obec Bělá. „S hlubokým zármutkem v duši oznamuji našim tenistům, že ve čtvrtek 25. ledna zemřel ve věku 86 let náš kamarád a účastník našich tenisových turnajů pan Vlasta Dejdar,“ stojí na Facebooku obce. „Vlasto, budeš nám chybět. Čest Tvojí památce.“

ČTĚTE TAKÉ: Bezzubého muže dohnala smrt. Herce z filmu Vysvobození na parkovišti smetlo auto

Vlastimil Dejdar nikdy hercem nebyl. Přesto se před kamerou občas objevil. Diváci si ho pamatují jako prezidenta italského JZD Zolliho ve filmu Zdeňka Trošky Slunce, seno, erotika. Ve snímku si zahrál i se synem Martinem. „Jednou přijel Martin domů do Chrasti a říkal, že spolu budeme hrát ve filmu. Řekl jsem mu ‚jistě‘, ale nebral jsem ho vůbec vážně a hned na to zapomněl. Pak byl nějakou dobu klid, až mi najednou přišel telegram z Barrandova, že se mám zítra hlásit na natáčení a číslo na produkci,“ vzpomínal na natáčení Dejdar starší v rozhovoru pro server Filmová místa.

Zemřel Vlastimil Dejdar S hlubokým zármutkem v duši, oznamuji našim tenistům, že ve čtvrtek 25.ledna, zemřel ve věku...

Posted by Obec Bělá on Friday, January 26, 2024

Druhou filmovou zkušeností byla role ve filmu Stáří není pro sraby, který natočil Tomáš Magnusek. Tady se k němu kromě syna před kamerou připojil také vnuk Matěj.

Vlastimil Dejdar celý život působil v námořnictvu a diplomacii, jak připomněl web iDNES.cz. Díky tomu se podíval i do zahraničí – pracoval v Indonésii, Jižní Koreji nebo Kanadě.

Důvod Dejdarova úmrtí zůstává veřejnosti utajen. Po oblíbeném „neherci“ zůstala manželka Vladimíra, syn Martin a dcera Vendula.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bolestná slova, státní hymna a ovace. Loučení s Hlaváčovou dojalo všechny přítomné

Tagy: