Zemřel známý kuchař a průkopník avokáda na toastu Bill Granger. Bylo mu 54 let

V pouhých 54 letech zemřel známý australský kuchař a autor knih o jídle Bill Granger. O úmrtí informovala jeho rodina na sociální síti Instagram.

„Oddaný manžel a otec Bill zemřel pokojně v nemocnici v Londýně v blízkosti své ženy Natalie Elliottové a tří dcer – Edie, Inès a Bunny,“ uvedla v prohlášení na Instagramu jeho rodina a dodala, že odešel na Štědrý den.

Granger se narodil v australském Melbourne, a i přesto, že byl kuchař samouk, brzy se stal uznávaným světovým restauratérem a autorem knih o jídle. Oblasti kulinářství se věnoval dlouhých 30 let.

ČTĚTE TAKÉ: Herecký svět truchlí. V 56 letech zemřela hvězda kultovní telenovely či zloun z Call of Duty

Se svou manželkou Natalií rozšířili jejich podnikání do celého světa, kde vybudovali celkem 19 restaurací. Granger byl také autorem 14 kuchařských knih, natočil pět televizních seriálů a v lednu 2023 byl vyznamenán medailí Řádu Austrálie.

„Budeme si ho pamatovat jako ‚krále snídaní‘, který z nenáročného jídla udělal něco výjimečného,“ stojí dále v prohlášení.

Smrt známého kuchaře zasáhla i jeho kolegy. „Měl jsem ho moc rád. Byl to úžasný, vřelý a okouzlující člověk, jehož vaření se pojilo s mimořádnou lehkostí. Vzpomínám, když jsem před mnoha měsíci šel do jeho první restaurace v Sydney, byla tam uvolněná atmosféra a skvělé jídlo a káva. A on byl v plné síle a tak přívětivý,“ zavzpomínal na něj známý šéfkuchař Jamie Oliver.

Australská spisovatelka Kathy Letteová na sociální síti X Grangera označila za nejjemnějšího, nejšarmantnějšího a nejskromnějšího člověka, jehož londýnská restaurace se stala pro Australany útočištěm. „Vždy nás vítal s vřelým, drzým úsměvem a svým ikonickým avokádem na toastu,“ dodala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Lidi koupí lepší benzin, ale žaludek šidí, říká Pohlreich o cukroví. Přidal i svůj řízný humor

Tagy:
smrt úmrtí Jamie Oliver kuchař Bill Granger Kathy Letteová