Zemřel uruguayský fotbalista, který zkolaboval při pohárovém utkání. Bylo mu pouhých 27 let

Uruguayský fotbalista Juan Izquierdo, jenž minulý týden zkolaboval na hřišti během utkání Poháru osvoboditelů v Brazílii, v nemocnici zemřel. O úterním úmrtí sedmadvacetiletého obránce informoval jeho uruguayský klub Nacional a jihoamerická fotbalová federace CONMEBOL.

Izquierdo byl hospitalizován od čtvrtka poté, co zkolaboval v závěru zápasu Nacionalu na hřišti Sao Paula. Postihla ho srdeční zástava a zdravotníci ho museli oživovat. V nemocnici se u něj projevilo větší poškození mozku a zvýšil se nitrolební tlak. Byl přeložen na neurologickou jednotku intenzivní péče a od neděle dýchal jen za pomoci přístrojů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Euforie na Letné. Sparta si po 19 letech znovu zahraje Ligu mistrů

V pondělí lékaři oznámili, že se hráčův stav zhoršil. V dnešním prohlášení zástupci nemocnice Alberta Einsteina uvedli, že Izquierdo měl "kardiorespirační zástavu spojenou s jeho srdeční arytmií".

V Uruguayi o uplynulém víkendu kvůli Izquierdovu kolapsu zrušili program domácích profesionálních soutěží. Hráči Sao Paula nastoupili v nedělním utkání brazilské ligy v tričkách se vzkazem na jeho podporu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nedávno zemřela česká filmová legenda Karel Heřmánek

Tagy:
společnost fotbalista hodnoty fotbal sport smrt a umírání sportovní disciplína Pohár osvoboditelů Juan Izquierdo