Zemřela hvězda filmu Captain Marvel. Herec Kenneth Mitchell podlehl zákeřné nemoci

Kanadský herec Kenneth Mitchell prohrál boj se zákeřnou nemocí ALS, která byla hvězdě filmu Captain Marvel diagnostikována před pěti lety. O jeho skonu informovala na sociální síti Instagram hercova rodina. Mitchellovi bylo pouhých 49 let.

„S těžkým srdcem oznamujeme, že zemřel Kenneth Alexander Mitchell. Milovaný otec, manžel, bratr, strýc, syn a drahý přítel,“ uvedla rodina v prohlášení. Herec zemřel v sobotu po několikaletém boji s nemocí ALS, kvůli které byl od roku 2019 upoután na invalidní vozík.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela slavná herečka Pamela Salemová. Zazářila po boku Conneryho ve slavné bondovce

Jak připomněl web Sky News, Mitchell se objevil v různých televizních pořadech a filmech, včetně snímku Captain Marvel, kde ztvárnil otce titulní postavy. Průlomem v jeho kariéře byl v roce 2006 seriál Jericho, kde hrál v téměř třech desítkách epizod. A objevil se také ve Star Treku.

Po Kennethu Mitchellovi zůstala manželka Susan, se kterou měl dvě děti – Lilah a Kalluma. Rodina nyní žádá veřejnost, aby na jeho počest přispěli na výzkum nemoci ALS, neboli amyotrofické laterální sklerózy. Stejné chorobě, která postihuje motorické neurony mozku a míchy, podlehl fyzik Stephen Hawking nebo český politik Stanislav Gross.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemřela německá fotbalová legenda. Jeho gól rozhodl o vítězství na MS 1990

Tagy: