Slovenku našli pod mostem s propíchnutou plící. Případ může rozplést záhada s telefonem

Třiatřicetiletá Dominika, bývalá reprezentantka v kanoistice, na Slovensku bojuje v nemocnici o život poté, co ji v Novém Městě nad Váhom našli ležet v kaluži vlastní krve pod nadjezdem. S propíchnutou plící chrčela a z posledních sil se snažila přivolat pomoc. Nyní je v nemocnici po těžké operaci mozku, přičemž utrpěla další závažná zranění a hrozí jí ochrnutí. Neměla u sebe peněženku ani telefon a nikdo neví, co se přihodilo. Deník Nový Čas poukázal na podezřelou reakci na SMS zprávu.

Dominika z Bratislavy se v úterý 30. dubna vydala do Nového Města nad Váhom na oslavu svého kamaráda. To však netušila, že bude o den později bojovat o život. V kaluži krve s propíchnutou plící chrčela pod nadjezdem, dokud se u ní nezastavil kolemjdoucí a nezavolal záchranku. Utrpěla několik vážných zranění, včetně krvácení do mozku. V současné době je v umělém spánku. Co se v osudný den stalo, není jasné. Ženu našli bez dokladů a mobilního telefonu, případ nyní vyšetřují policisté, informoval slovenský deník Nový Čas.

ČTĚTE TAKÉ: Posun v případu nehody v Čáslavicích, při které zahynula babička s vnučkou. Řidič byl obviněn

Sestra zraněné ženy Sára uvedla, že poté, co ji manžel v úterý odvezl do města k obchodnímu centru a ona vyrazila za kamarádem na byt, neměli další dva dny o jejím výskytu žádné informace. Proto se obrátili na policii a mezitím zkoušeli obvolávat nemocnice. Až v pátek se jim povedlo zjistit, kde leží.

Manžel Ivan se v trenčínské nemocnici dozvěděl, že musela podstoupit náročnou operaci mozku. „Má utrženou slezinu, propíchnutou plíci, zlomenou klíční kost, zlomené obratle v páteři, poraněná všechna žebra, silný otok mozku a krvácení do mozku,“ uvedla její sestra. Následoval přesun do Bratislavy na ARO, kde se v současné době nachází, zatímco se rozběhlo naplno vyšetřování.

Zvrat v případu nastal poté, co její sestra informovala, že Dominice ve čtvrtek poslala SMS zprávu přes sociální sítě, u které bylo vidět, že si ji přečetla. „Tu zprávu si zobrazila, ale tou dobou už ležela v nemocnici. Kdo má tedy její telefon a kdo četl zprávy?“ divila se, protože u sebe přístroj neměla. Rodina se zoufale snaží zjistit, co se jí stalo. „Dala jsem policii svolení k nalezení jejího telefonu,“ citoval portál Plus jeden den Sáru.

Co se stalo?

Existuje mnoho možností, co se Dominice mohlo stát. Rodina vyloučila možnost, že by se jednalo o neúspěšný pokus o sebevraždu. Nevěří, že by měla tak vážná zranění po celém těle, i když se most nachází ve výšce šesti metrů nad silnicí. „Buď ji někdo v plné rychlosti vyhodil z auta a jiné přejelo nebo ji někdo shodil z mostu. Třetí možností je, že ji někdo znásilnil a ona z něj sama skočila,“ nadhodila příbuzná několik teorií.

Avšak ani poslední možnosti sestra nevěří, jelikož tvrdí, že jde o zdatnou sportovkyni a bývalou reprezentantku v kanoistice, tudíž by se pravděpodobně zvládla ubránit. „Rozhodně neskočila sama. Nikdy by nespáchala sebevraždu! Moje sestra se má tak ráda, že by to neudělala, v životě by se nezabila. Nikdy,“ prohlásila její sestra.

Momentální zdravotní stav Dominiky není dobrý. Rodina sdělila médiím, že se modlí za její přežití, i když si uvědomuje, že si může odnést trvalé následky. „Může zůstat neurologicky postižená nebo ochrnutá. Má zlomené a prasklé nějaké obratle,“ informovala Sára.

V současné době je v umělém spánku. Rodina popsala, že se objevily i příznaky křečí, epilepsie a její stav se celkově zhoršil. Od příštího týdne se jí pokusí odpojit od přístrojů a převézt na jednotku intenzivní péče. Mají však velké obavy z případné infekce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena pobodaná za bílého dne v Plzni zemřela. Policie odhalila detaily případu, má podezřelého

Tagy:
krev nehoda Slovensko Bratislava žena Trenčín Nové Mesto nad Váhom