Posun v případu nehody v Čáslavicích, při které zahynula babička s vnučkou. Řidič byl obviněn

Řidič, který před týdnem na Třebíčsku srazil starší ženu a dvě děti, je obviněn z usmrcení z nedbalosti. Hrozí mu až šestileté vězení, uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Dana Čírtková. Při nehodě, která se stala v centru obce Čáslavice 2. května, žena zemřela. V nemocnici pak těžkým zraněním podlehla i její vnučka. Druhé dítě bylo zraněno lehce.

„Kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč zahájili v úterý 7. května v souvislosti s tragickou dopravní nehodou trestní stíhání a obvinili řidiče osobního vozidla – osmapadesátiletého muže – jednalo se o cizího státního příslušníka dlouhodobě žijícího na území České republiky – z trestného činu usmrcení z nedbalosti. K jednotlivým krokům, které povedeme v rámci vyšetřování, se až do jeho ukončení nebudeme blíže vyjadřovat,“ uvedla Čírtková.

ČTĚTE TAKÉ: Žena pobodaná za bílého dne v Plzni zemřela. Policie odhalila detaily případu, má podezřelého

Auto při nehodě srazilo ženu a její dvě vnučky. Žena zemřela na místě, jedna z vnuček vyvázla s lehkým zraněním a tříletá Olinka byla převezena s těžkými zraněními do nemocnice, kde nakonec zemřela. Její smrt nicméně zachránila další životy. Olinčiny orgány pomohly třem dětem.

Malá Olinka se podle svých rodičů chtěla stát doktorkou. „Olinka byla velká bojovnice a všem se vždycky snažila pomáhat, proto jsme se domluvili, že dáme souhlas k darování jejích orgánů na transplantaci. A už nyní víme, že zachránila tři děti – dvě u nás v České republice a jedno ve Varšavě. To dostalo její srdce,“ napsali rodiče webu iDNES.cz.

Obec Čáslavice pro rodinu zasaženou tragédií vyhlásila v pondělí veřejnou sbírku. „Od pondělí 6. 5. 2024 je možné posílat příspěvky na sbírkový účet, který byl otevřen na tři měsíce pouze pro tuto příležitost. Veškeré obdržené finance budou předány rodině,“ napsala obec na svém webu. Číslo účtu je 6642474379/0800.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry z Pardubic odhalily krutý detail neštěstí. Děti skočily přímo pod kopyta splašeného koně

Tagy:
zranění policie havárie trestný čin Třebíč Kraj Vysočina Policie České republiky okres Třebíč Čáslavice