Zlatá Davidová. Biatlonistka ovládla na letním mistrovství světa závod s hromadným startem

Markéta Davidová vyhrála na mistrovství světa v letním biatlonu závod s hromadným startem a zkompletovala v Osrblie českou medailovou sbírku. V minulých dnech na Slovensku získal Tomáš Mikyska stříbro v supersprintu a Tereza Vinklárková bronz ve sprintu.

Česká jednička Davidová se dočkala svého prvního cenného kovu na letošním MS díky zlepšené střelbě oproti předchozím závodům. Z dvaceti pokusů minula jen jednou a druhou Tuuli Tomingasovou z Estonska porazila o 8,1 sekundy.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt olympijské krasobruslařky. Do jejího auta narazil kamion, jel s ní i malý syn

„Dnes jsem ráda hlavně za střelbu, kterou jsem si snažila pohlídat. Ale jinak to bylo těžké,“ řekla České televizi Davidová, jež se na MS na kolečkových lyžích stala mistryní světa potřetí a celkově v seniorské kategorii vybojovala sedmou medaili. „Každé vítězství nebo stupně vítězů se počítají, nebylo to zadarmo. Ale samozřejmě letní závody jsou něco jiného než zima,“ dodala mistryně světa z vytrvalostního závodu na sněhu z roku 2021.

Do první desítky se vešly ještě Tereza Voborníková, Lucie Charvátová a Jessica Jislová, které se v tomto pořadí seřadily od pátého místa.

Mužský závod s hromadným startem skončil už v úvodu pro medailistu z pátečního supersprintu Mikysku, jenž si ve sjezdu vykloubil čéšku v koleni a skončil péči zdravotníků. „Zítra podstoupí důkladnější vyšetření. Jde o jeho operované koleno, u kterého vyskočila čéška. Vrátila se zpátky, ale nevíme, jestli třeba nepovolil nějaký vaz, protože se mu udělala tvrdá boule a vrže mu v tom. Doufejme, že bude v pořádku a zranění neohrozí jeho přípravu,“ uvedl na svazovém webu sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Nejlepší z Čechů byl na 15. místě Jonáš Mareček, vyhrál Ukrajinec Taras Lesjuk.

Tagy: