Zloděje prozradila chytrá sekačka. Policisty dovedla do skrýše plné kradených věcí

Zloděje prozradila chytrá sekačka

Zloděje prozradila ukradená sekačka

Z policejní služebny v Ostravě se stal s trochou nadsázky sklad jízdních kol, koloběžek, pneumatik a nářadí. Jde o zabavenou kořist dvou zlodějů. Ti by zřejmě kradli dál, kdyby je neprozradila GPS navigace na ukradené sekačce.

Už se tam doopravdy nevejde nic, služebna v Ostravě praská ve švech. „Tady je místnost, kde jsou věci pocházející z trestné činnosti, jedná se o kola, elektrokola, elektrokoloběžky, jsou tam nějaké pneumatiky, různé nářadí v kufrech nebo i samostatně,“ popsal pro CNN Prima NEWS kriminalista Martin Vavrečka.

Vše nakradli muž se ženou, kteří doslova a do písmene naplnili pořekadlo, že příležitost dělá zloděje. Nenápadně sledovali, kde je nezamčené kolo, garáž s nářadím otevřená dokořán nebo zahradní sekačka. Ta jim ale nakonec, pro ně nečekaně, zlomila vaz. Měla totiž zabudovanou GPSku.

„Poškozený samozřejmě šel po tom signálu, ale pachatelé, jelikož jim sekačka začala pípat, tak tu sekačku zahrabali do trávy, do listí, zaházeli větvemi,“ upřesnil kriminalista. Následně se ale pro sekačku vrátili. Na místě si jich ale všiml okradený a zapsal si jejich espézetku. Navíc tím, že lup odvezli do své skrýše, mohl tak okradený překvapené policisty přivést přímo ke zlodějům. Celou dobu mu totiž na mobil hlásila, kde se nachází.

„Způsob to byl opravdu trošku zvláštní a komický,“ popsal kriminalista. „Měl jsem takový ranní adrenalin, když to tak řeknu, a chtěl jsem prostě zpátky naši rodinnou sekačku, aby nám mohla sekat zahradu, protože jinak bych to musel dělat já,“ doplnil okradený. Pokud jste i vy mezi kradenými věci poznali něco svého, stačí se ozvat policistům a možná se vrátí k vám domů.

„Komisař obvinil muže i ženu z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. V případě odsouzení jim nyní hrozí až 5leté vězení,“ doplnila mluvčí ostravské policie Eva Michalíková. Pachatelé jsou ve vazbě a sekačka už zase pracuje u svých majitelů.

Tagy: