Žralok v Austrálii napadl 13letou dívku, poranil jí záda, břicho i nohy. Lékař: Měla štěstí

Žralok zaútočil v pátek na pláži Bargara v australském Queenslandu. Predátor si jako oběť vybral třináctiletou dívku. Tu museli záchranáři převézt do nemocnice, informuje deník The Guardian.

Záchranáři uvedli, že na místo byli přivoláni kolem čtvrté hodiny odpoledne. Dospívající dívce ošetřili lehké poranění, které utrpěla v oblasti zad, nohou a břicha, a ve stabilizovaném stavu ji převezli do nemocnice Bundaberg. Dívka by měla být mimo ohrožení života.

„Měla velké štěstí, její zranění mohla být značně horší,“ cituje vedoucího oddělení nemocnice Matthewa Davenporta deník The Guardian.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivý útok žraloka v dovolenkovém ráji. Řádění predátora nepřežil 39letý surfař

Podle něj byla teenagerka během ošetření klidná, ale stejně jako její rodiče byla incidentem šokována. „Pláž, kde k útoku došlo, není známá výskytem žraloků,“ dodal Davenport.

Austrálie je hned po Spojených státech nejčastějším místem, kde k napadení člověka žralokem dochází, ukazuje výzkum. Podle docenta biologie z Macquarie University Culuma Browna incidentů se žraloky přibývá, což je zapříčiněno oteplováním vody, kvůli kterému se žraloci více stahují k pobřeží.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útoky žraloků? Zvykejme si. Moře patří jim a my tam chodíme na návštěvu, říká odborník

Tagy:
žralok útok pláž Austrálie Queensland Bargara