Zraněné koleno jako daň za vítězství. Trenér Muradova komentuje náročný triumf

Výhra, k níž vedla náročná cesta. Machmud Muradov ještě den před zápasem na UFC Fight Night 224 trnul, zda bude moct do klece vůbec nastoupit. Nakonec předvedl s Američanem Bryanem Barberenou ostrou přestřelku. Z té odchází bojovník z Uzbekistánu jako bodový vítěz, ale také s poraněnou nohou. „Od druhého kola měl zraněné koleno. Zatím nevíme, co s ním je. Je celé oteklé,“ říká trenér Petr Kníže.

Po dvou prohrách potřeboval uspět. A povedlo se. Machmud Muradov si připsal bodové vítězství nad Bryanem Barberebou. „Máme samozřejmě velkou radost,“ říká Petr Kníže, trenér bojovníka z Uzbekistánu. „Myslím, že Mach dominoval celý zápas. Od druhého kola měl zraněné koleno, zatím nevíme, co s ním je. Je celé oteklé.“

ČTĚTE TAKÉ: Náročný triumf Muradova. Do klece museli doktoři kvůli bolestivému střetu hlav

Podle zkušeného kouče mohl jeho svěřenec vyhrát i před limitem. „Myslím, že Mach mohl tento zápas i ukončit, ale taktika byla nechodit do žádných větších přestřelek,“ prozrazuje Kníže a chválí odolného rivala: „Barbarena je strašný držák, jak jsem říkal před zápasem, je to zkušený veterán a nikdy se nevzdává.“

Vítězný tým už teď jen uvažuje nad tím, jak triumf oslaví. Zápasu ale předcházela nepříjemná nejistota.

„Včera (v pátek před turnajem, pozn. red.) to bylo ještě dramatický, protože Machovi chybělo nějaké vyšetření očí. Musel na něj zajít hned po staredownu. Proto také šli jako první na řadu. Na očním zjistili, že na jedno oko vidí hůře. Tak se řešilo, jestli s tím může zápasit. Po půlnoci nám potvrdili nástup,“ prozradil Kníže CNN Prima NEWS.

Muradov si tak mohl připsat cenné vítězství, které je pojistkou, že v UFC bude zápasit dál. Nyní drží v nejprestižnější lize bilanci 4:2. Vždy se navíc jednalo o mimořádně atraktivní bitvy, což vedení organizace dokáže ocenit.

Tagy:
Londýn MMA UFC Machmud Muradov Petr Kníže Bryan Barberena UFC Fight Night 224 UFC Fight Night