Náročný triumf Muradova. Do klece museli doktoři kvůli bolestivému střetu hlav

Vytoužený triumf se podařil. Machmud Muradov v šestém UFC souboji přejel na body Američana Bryana Barberenu. Ještě v pátek přitom hrozilo, že „Uzbekovi s českým srdcem“ lékaři očekávaný souboj zatrhnou. „Na očním zjistili, že na jedno oko vidí hůře. Tak se řešilo, jestli s tím může zápasit,“ prozradil CNN Prima NEWS trenér.

Dokázal, co nikdo před ním, a už ho v tom nikdo nepřekoná. Machmud Muradov se totiž v roce 2019 jako vůbec první Uzbek probojoval do největší MMA organizace UFC. A nyní se může v této lize pyšnit bilancí 4:2. Připsal si totiž parádní bodové vítězství nad Američanem Bryanem Barberenou na turnaji UFC Fight Night 224 v Londýně.

ČTĚTE TAKÉ: Procházka prozradil, že mu inspirací pro účes byla spartská helma. Pro boj mi to přijde nejlepší

Ještě v pátek, den před zápasem, přitom hrozilo, že Muradov možná nebude smět nastoupit do souboje s Bryanem Barberenou, jak prozradil CNN Prima NEWS trenér Petr Kníže.

„Včera to bylo ještě dramatický, protože Machovi chybělo nějaké vyšetření očí. Musel na něj zajít hned po staredownu. Proto také šli jako první na řadu. Na očním zjistili, že na jedno oko vidí hůře. Tak se řešilo, jestli s tím může zápasit. Po půlnoci nám potvrdili nástup,“ uvedl kouč. „V sobotu dopoledne při aktivačním tréninku bylo vše stoprocentní. Jdeme si pro výhru.“

A na slova zkušeného trenéra skutečně došlo. Muradov těžil z vyšší postavy a většího rozpětí. Když se souboj přesunul na zem, bylo opět znát, že má uzbecký gladiátor navrch. Nicméně Barberena předvedl mimořádnou odolnost a z klece odcházel nasupeně se zkrvavenou tváří.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hvězdy bojových sportů odsuzují chování zápasníka

Tagy: