Zubaté překvapení na ranveji: Aligátor si na Floridě zdřímnul pod letadlem, ukazují záběry

Jistý floridský aligátor si pro chvíli odpočinku vybral velmi neobvyklé místo. Kamery ho zachytily, jak pospává na vojenské základně přímo pod letadlem. Zvíře se podařilo bezpečně odchytit a vypustit zpět do řeky Hillsborough na Floridě. Nikdo, včetně aligátora, neutrpěl žádná zranění, informuje The Independent.

Zhruba třímetrový aligátor pronikl na ranvej MacDillovy letecké základny u města Tampa na Floridě. Vojáci objevili aligátora v pondělí ráno, jak podřimuje hned vedle podvozku jednoho z letadel, které je určeno pro doplňování paliva ze vzduchu. Profesionálové z floridské agentury pro ochranu ryb a divoké zvěře (FWC) aligátora odchytili a vypustili do nedaleké řeky Hillsborough, uvedl zpravodajský web The Independent.

ČTĚTE TAKÉ: Magické fotky surfařky během boje o titul. Vlnu po jejím boku sjíždělo hejno delfínů

Základna sdílela na sociálních sítích informaci, že aligátor byl po probuzení v neustálém pohybu, což komplikovalo jeho odchycení. Bylo proto třeba povolat profesionály, aby pomohli odbojného plaza polapit. Dvě zaměstnankyně agentury poté zvíře odchytily a odvezly do jeho přirozeného prostředí. Aligátor však při odchytu nespolupracoval a bránil se, napsal web People. Bezpečně mimo leteckou základnu byl proto dopraven až po několika pokusech. Ochránci přírody následně vysvětlili, že pro tato zvířata jsou dubnové toulky typické. A to hlavně kvůli hledání partnera.

Na záběrech je vidět, jak zaměstnankyně agentury zvíře pacifikují. Nespolupracujícího plaza chytily pomocí dvou provazů se smyčkami, která mu následně omotaly kolem těla a tlamy. Aligátor se po celou dobu kroutil a vzdoroval.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V USA utekla slonice z cirkusu, chovatel se ji snažil odchytit

Tagy: