Zvířata v zoologických zahradách ochlazují zmrzlinami

Červencová vedra byla opravdu neúnosná a vypadá to, že i v srpnu nás čeká hodně slunce. Zatímco my si zapneme větrák, zvířata to mají těžší. Musí se spolehnout na své dvounohé společníky, co pro jejich pohodlí připraví. Výjimkou nejsou ani zvířata v zoologických zahradách. Kde vymysleli skvělý způsob, jak jim v létě přilepšit.

Například v Anglii zaměstnanci přírodního parku Safari Park ve Wiltshire rozdávali nanuky, aby zvířata během veder udrželi v pohodě. Opice a žirafy si pochutnávají na pamlscích, které jsou vyrobeny z jejich oblíbených surovin. Stádo žiraf tak svačilo speciálně připravené kostky z banánu, mrkve a vrby. Zaměstnanci se svěřili, že nejtěžší je pro ně žirafám pamlsek zavěsit ve správné výšce. Makakům se servírovala zmrzlina s opičím semínkem. Podle zaměstnanců se nanuky těší velké oblibě, asi i proto, že se do nich dává to, co mají daná zvířata nejraději a přes noc se to zmrazí. V Anglii se potýkali s teplotami okolo 36 °C.

Ani české zoo ale nezůstaly pozadu. Tiskový mluvčí Zoo Praha Filip Mašek potvrdil, že zmrzlinu dostávaly například gorily a ledním medvědům se do výběhu přidal ledovač, aby si mohli užívat čerstvého sněhu. Zmrzlinu dostali například i medvědi v děčínské zoo a kromě zmrzliny si zvířata samozřejmě pochutnávala na čerstvém ovoci, oblibě se těšil hlavně meloun.