Osmiletý Harry chce na kole ujet přes 1700 kilometrů, aby pomohl divokým zvířatům

Osmiletý Harry Peksa z britského Wokinghamu je na více než měsíční charitativní cestě na kole napříč Británií, aby vybral peníze na záchrannou stanici, především pro ježky. Cesta by měla trvat 34 dní.

Se svým otcem Nickem Peksou vyrazil na cestu z jihoanglického městečka Land's End. Na samý vrcholek hlavního britského ostrova, do 1770 kilometrů vzdáleného John O'Groats v severním Skotsku, plánují dorazit po 34 dnech.

Lásku k malým zvířatům si Harry vypěstoval díky svému plyšovému ježkovi jménem Hedgy a také při pozorování skutečných ježků na zahradě. Na nemocnici pro divoká zvířata Tiggywinkles Wildlife Hospital během své cesty už vybral 5 500 liber (asi 160 000 korun). Pro tutéž organizaci už Harry peníze vybíral dříve, když před dvěma lety podnikl na kole 160kilometrovou charitativní cestu.

Nemocnice pro divoká zvířata, u nás obdoba záchranných stanic, pečuje nejen o Harryho oblíbené ježky, ale i netopýry, ptáky, jeleny, liščata nebo třeba vydry. Podle příspěvků o svých svěřencích mají záchranáři plné ruce práce, a tak jsou jistě velmi vděční za krásné gesto, které vymyslel tento mladík.

„Jsem nadšený z reakcí a podpory, kterou s otcem na internetu získáváme, sledující mohou mapovat naši cestu na sociálních sítích,“ řekl Harry pro BBC, který se svým otcem na trasu vyrazil minulý týden.

Harry a Nick plánují ujet mezi 50 a 60 kilometry denně a doufají, že do John O'Groats na severním výběžku Skotska dorazí k 23. srpnu.

Tagy: