Podpořte opuštěná zvířata. Startuje 10. ročník charitativní akce Běhejme a pomáhejme útulkům

V neděli 24. září se v Praze uskuteční 10. ročník Běhejme a pomáhejme útulkům s AKINU, jedinečný charitativní projekt, který pomáhá opuštěným zvířatům v útulcích po celé České republice. Za deset let se podařilo spolku vybrat 14,3 milionu korun a pomohlo se celkem 201 útulkům.

„I přes veškeré peripetie, které tato složitá doba přináší, nesmíme zapomínat pomáhat zvířatům bez domova. Ušli jsme kus cesty oproti prvnímu ročníku, kdy si do Stromovky dorazilo zaběhat 26 lidí a vybraly se čtyři tisíce korun. Nyní si přijde zaběhat okolo tisíce lidí a doprovázejí je desítky pejsků,“ sdělil Petr Sokolík, zakladatel charitativního běhu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vstupenka do světa her, ale i mobilů a technologií. Začíná nový pořad Enter na CNN Prima NEWS

Letošní akcii navštíví opět osobnosti TV Prima. Součástí bude rovněž hudební vystoupení zpěváka Petra Koláře.

Na akci budou zastoupeny útulky i se svými svěřenci, pro něž spolek Běhejme a pomáhejme pořádal sbírku. Setkat se budete moct s fenkou Ninou, která po rehabilitačních cvičeních začala chodit, nebo s kocourkem Olíkem. Poprvé se na podobné akci představí i spolek Holubi v nouzi.

Působení organizátora akce

Běhejme a pomáhejme útulkům, z. s., pomáhá týraným a opuštěným zvířatům po celé České republice od roku 2014. Za tuto dobu organizace pomohla 201 neziskovým spolkům a zaslala jim 14,3 milionu korun. Spolek pořádá tento rok charitativní běh/procházku v Praze, Brně, Olomouci a Plzni.

Tagy: