KOMENTÁŘ: A kde je ta slavná ČSSD? Strana totálně promarňuje šanci dostat se zpět do hry

Vždy jsem souhlasila s názorem, že sociální demokracie má své místo na české politické scéně. Možná by souhlasil i leckterý politolog či politický protivník ČSSD. Vedení sociálních demokratů ale nyní absolutně promarňuje šanci dostat se zpět do Sněmovny.

Pro názory a ideje sociálních demokratů je nyní skvělé „podhoubí“. Šíleně vysoká inflace, drahé potraviny a energie, vláda vymýšlí, co všechno seškrtá, snižuje valorizaci důchodů. Nezbývá nic jiného než sepnout ruce a říct si: Kde jen ti sociální demokraté jsou?

Nemělo by být o nich právě teď pořádně slyšet? Proč neoblepí republiku billboardy? Proč nepořádají jednu tiskovou konferenci za druhou? Proč se nedokážou dostat do médií? Proč nedokážou vymyslet nějaký program, ve kterém naslibují, kolik by oni všem přidali?

Měli by se poučit z Andreje Babiše a začít objíždět republiku, setkávat se s lidmi na náměstích a přesvědčovat je, že právě oni jsou ti, kteří budou bojovat za důchodce, za rodiny. Je jedno, že do voleb je daleko. Pokud sociální demokraté chtějí uspět, měli by začít sbírat body už teď.

„Nebyla nalezena žádná akce“

Když se člověk podívá na webovou stránku ČSSD, poslední příspěvek se týká toho, že strana vyzývá k dobrovolnému zastropování cen základních potravin. Další příspěvek je o tom, že ČSSD nesouhlasí s nižší valorizací důchodů. Zaznamenal však někdo tyto názory?

Groteskní pohled je na kalendář akcí. Když si vyhledáte, jaké akce chystá strana následující měsíce (od tiskových konferencí po zasedání či zábavu), vyskočí na vás odpověď: „Nebyla nalezena žádná akce.“ Podle kalendáře na webu ČSSD do konce června nechystá vůbec nic. Smutné.

Přitom Michal Šmarda nebýval špatný politik. Uměl si ze sebe udělat srandu, uměl vtipně reagovat. Jediné místo, kde se nyní snaží být trochu vidět, je Twitter. Jenže problém je, že uživatelé Twitteru většinou nevolí ČSSD. Proto by si vedení soc. dem. mělo uvědomit, že je nejvyšší čas začít makat, pokud chce strana v budoucnu aspoň trochu ovlivňovat politiku v naší zemi. Současné neviditelné místo musí co nejdřív změnit.

Tagy: