Adoptovaná psí seniorka se rozhodla po vzoru své páničky dělat kočičí dočaskářku

I když každý známe Povídání o pejskovi a kočičce, tak víme, že v reálném životě se jedná spíš o ojedinělé případy přátelství. Jedním z těch výjimek je fenka Cheeky, jejíž majitelka dělá dočasnou péči pro kočky, a tak je na přítomnost chlupatých svéhlavých koček zvyklá. V jejich případě platí pořekadlo: Jaký pán, takový pes. Práce její paničky na ní má velký vliv. Cheeky se rozhodne pomoci toulavé kočce, která najde útočiště u nich na zahradě, i když prvotní seznámení nebude žádný med.

Adoptovaná na stará kolena

Cheekynina majitelka Liza Heck pracuje jako dobrovolnice a dočaskářka pro organizaci San Antonio Pets Alive, která zachraňuje zvířata před utracením. V amerických útulcích to chodí bohužel jinak než u nás. Zvíře dostane jen omezený časový úsek, za který musí být adoptováno, jinak je utraceno a na jeho místo přichází další. Tato organizace slouží jako dočasná péče, kde zvířata nemají časový limit na adopci. Lizinina fenka je tak zvyklá, že se u nich střídají kočky a je to ostřílená kočičí chůva. Navíc je i ona adoptovaná, už jako seniorka. A tak dobře ví, že dostat druhou šanci, má smysl. Bylo jí 12 let, když se jí Liz rozhodla dát domov, do té doby vystřídala několik dočasných péčí, než našla toho, ke komu patří.

Fenka dočaskářkou

„Cheekyn“ pozemek začala navštěvovat mourovatá kočka. Liz totiž často nechává na verandě jídlo pro opuštěná zvířata a tato kočka se postupně naučila na večeři „zdarma“.

Jednoho dne šla Liz pustit svou fenku ven, aniž by si všimla, že je kočka u nich na pozemku. Cheeky tak běžeal rovnou k ní a vystrašená kočka ji poškrábala na čumáku. Obě zvířata byla ze svého prvního setkání v šoku. Nicméně se Cheeky prvním neúspěchem nenechala odradit a další dny ke kočce pomalu chodila a snažil se jí dát najevo, že jí neublíží.

Zachovala se jako správný zvířecí zachránce, poznala, že je kočka v nouzi. Ta si na novou kamarádku tak zvykla, že už týden neopustila pozemek. Cheeky k ní dokonce chodí spát na verandu, kam jí Liz raději dala vyhřívanou podložku. Cheeky je totiž zvyklá na teplo, už není nejmladší. Venku vždy ležela, jen když bylo slunce. Nyní ale svou parťačku neopouští, šťastně se k sobě tulí a dokonce si kočka nechá od Cheeky i čistit hlavu. Liz nyní čeká, až si kočka navykne i na ni, aby ji mohla vzít k veterináři a nechat ji naočkovat a odčervit, napsala na Reddit.

Tagy: