Brutální napadení v Jičíně: Muž před zraky lidí vážně zranil ženu. Policisté si pro něj došli

Policisté si pro násilnického bezdomovce došli

Vazba na agresivního bezdomovce

Přímo před zraky nakupujících před jičínským obchodním domem se v úterý odehrálo brutální napadení. Opilý muž tam pěstmi a lahví zaútočil na svou družku. Způsobil jí vážné zranění a žena skončila v nemocnici. Nešlo navíc o první útok, který má agresor na svědomí.

Bylo úterý odpoledne, když do centra Jičína letěl záchranářský vrtulník pro zraněnou ženu. „Muž měl svou partnerku několikrát udeřit lahví do horní poloviny těla a pěstí do hlavy. Svůj útok měl zakončit údery do obličeje. Poté z místa bez poskytnutí pomoci odešel,“ popsala mluvčí policie Eliška Majerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policie obvinila muže z požáru v Českém Švýcarsku, je ve vazbě. Pracoval jako strážce parku

Policie muže rychle vypátrala a z její přítomnosti rozhodně radost neměl. „Hlídka ho zadržela krátce po čtrnácté hodině za užití donucovacích prostředků a pout. Provedena byla dechová zkouška, která ukázala, že byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,42 promile,“ sdělila Majerová.

Podle informací CNN Prima NEWS ale nešlo o  jeho první agresivní výstup. Nedávno prakticky na stejném místě údajně napadl muže, který si šel nakoupit. „Běžel za mnou k autu, z batohu vytáhl nůžky a řval na mě, že mi je píchne do krku. Hodně jsem se lekl. Ustoupil jsem, a když mi ty nůžky dával k tělu, tak jsem zareagoval, vyskočil jsem na něj, nůžky jsem mu vytrhl a hodil jsem ho na zem, kde jsem ho zpacifikoval,“ popsal útok napadený jménem Miroslav, který z útoku naštěstí vyvázl jen s pořezanou rukou.

Po napadení ženy muže zadržela policie a eskorta ho přivezla před jičínský soud, kde státní zástupce podal návrh na jeho vzetí do vazby. Jednání netrvalo dlouho a muže hlídka převezla do vazební věznice v Hradci Králové, kde si počká na hlavní líčení.

Soudce mu může za těžké ublížení na zdraví udělit až desetiletý trest. Policie ho ale prošetřuje i pro výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. „Není vyloučeno, že se trestní stíhání rozšíří,“ sdělila Majerová.

Podobný případ agresivního chování řešili i v Praze:

Tagy: