Na stromě se houpe oběšenec, znělo v hlášení. Dramatickou záchranu v Praze zachytily kamery

Dramatickou záchranu muže, který se chtěl oběsit, zachytily kamery.

Dramatická záchrana muže, který se chtěl oběsit

Kolem krku si omotal smrtící smyčku a pověsil se na strom. Tímto způsobem chtěl ukončit svůj život pětačtyřicetiletý muž. Když si ho pražští strážníci všimli, neváhali ani vteřinu a z větve ho odřízli. Dramatickou záchranu života zachytily kamery.

„Prosím tě, sjeďte na Petrské náměstí, teď volal oznamovatel, že se tam houpe oběšenec,“ znělo v oznámení. Strážníci na nic nečekali. Okamžitě muže odřízli a ze všech sil se ho snažili vrátit zpátky do života. V tu chvíli si všichni přáli, aby nebylo pozdě.

„Dotyčný měl kolem krku lano, promodralé ruce a bledý obličej,“ líčil mluvčí pražské městské policie Zdeněk Modálek. V záchraně života strážníci pokračovali. „Ihned zahájili první pomoc prostřednictvím srdeční masáže a výboje ze služebního defibrilátoru,“ pokračoval mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Skutečný hrdina: Policista Jaroslav zachránil sousedům dítě. Syn už modral, popsal drama otec

„Operátorka spolu s policisty zahájili neodkladnou telefonicky asistovanou resuscitaci, ve které spolu s policisty pokračovali a podali i několik defibrilačních výbojů z AED přístroje. Společnými silami se nám pak činnost srdce u muže povedlo obnovit,“ sdělila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Proč se k takovému radikálnímu řešení muž rozhodl, není jasné. Zachránci teď doufají, že se nebude snažit svůj zoufalý čin znovu zopakovat.

Tagy: