Agresor ve Dvoře Králové zbil mladého muže. Pak nožem hrozil teenagerům

Agresor s nožem přepadl mladíka, dostal se i do potyčky s teenagery.

Dopadený lupič

Zajímavé vyústění mělo loupežné přepadení ve Dvoře Králové nad Labem a potyčka mezi agresivním mužem s nožem a mladíky nedaleko. Ukázalo se, že pachatel je stejný, vždy vyhrožoval pobodáním. Navíc šlo o odsouzeného, který se od policistů dozvěděl, že měl nastoupit na 14měsíční trest za krádeže. Teď si zřejmě odsedí trest vyšší. Oloupeného teenagera zmlátil tak, že musel být převezen do nemocnice.

26letý agresor má podle policie na kontě loupežné přepadení a vyhrožování teenagerům ve Dvoře Králové. Nejzávažnější obvinění souvisí s fyzickým útokem. Přepadení se stalo ve Sladkovského ulici.

„Pachatel měl v časných sobotních hodinách napadnout 19letého mladíka s nožem v ruce. Požadoval vydání peněz a mobilního telefonu. Mladíkovi způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření a následnou hospitalizaci,“ sdělila mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Zbitého mladíka měl lupič podle policie obrat o peněženku, platební kartu a mobil. O dvě hodiny později už ale měl na rukou pouta a vezl se v policejním autě, hlídky ho vypátraly. Nejednalo se však o jeho jediný prohřešek. Předcházela mu jiná potyčka, ve které opět figuroval nůž a k němu ještě žena v nesnázích.

Agresor podal stížnost

„Na náměstí Republiky vyhrožoval 15letému chlapci pobodáním za to, že se zastal plačící na zemi sedící ženy, na kterou obviněný křičel a vulgárně jí nadával. Přestal, až když chlapci přiběhli další lidé na pomoc,“ doplnila Kormošová. Od soudce si v pondělí odpoledne za své činy vysloužil transport do hradecké vazební věznice.

„Obviněný byl vzat do vazby, protože hrozí, že by pokračoval v trestné činnosti, pro kterou je stíhán. Reagoval tak, že si podal stížnost proti usnesení o vzetí do vazby,“ řekl soudce Marek Řezníček.

Za loupežné přepadení si může obviněný vysloužit až 10 let za mřížemi. Policisté mu navíc při zadržení předali výzvu od soudu k nástupu do výkonu trestu, kde si měl odpykat 14 měsíců za krádeže.

Tagy:
zranění policie nůž zadržení teenager mladík agresor loupež Dvůr Králové nad Labem vazební věznice