Hádka o peníze se obrátila proti strážníkům. Agresor jednoho povalil a začal škrtit

Městská policie

Další agresor zaútočil na strážníka v Praze

V Praze zaútočil na strážníka další agresor. Městský policista potřeboval po útoku pomoc záchranářů a ti ho nakonec odvezli do nemocnice. Konfliktem už se zabývají státní policisté. Je to přitom jen dva dny, kdy na městské policisty v Praze najel agresivní řidič a jednoho z nich srazil.

Incident začal u bankomatu ve Vršovicích. Dva muži se tam podle městské policie hádali. Jeden druhého se měl pokusit okrást o vybrané peníze. Strážníci vyhrocenou situaci krotili. „Muž, který si vybíral hotovost, po výzvě k uklidnění z místa odešel, druhý obrátil svou agresi proti hlídce,“ popsala mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Nejdříve napadal slovně, rozhazoval rukama, a pak přitvrdil. Začal ohrožovat strážnici. Její kolega okamžitě zasáhl. „Oba spadli na zem a na zemi začal muž strážníka škrtit. Tomu se několika údery podařilo ze sevření vymanit a pak společně se svou kolegyní muže zpacifikovali,“ sdělila Ernestová.

Agresor skončil v poutech na policejní služebně. „Případ je v tuto chvíli prověřován z trestných činů výtržnictví a také násilí proti úřední osobě. Pokud bude muž odsouzen, hrozí mu až čtyři roky odnětí svobody,“ dodal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Záchranáři převezli strážníka do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Utrpěl zranění ucha a ramene.

Jiný agresor najel na strážníka na Petřinách

Je to přitom jen dva dny, kdy museli strážníci zpacifikovat jiného agresora. Právě pomáhali řidiči, kterému se porouchalo auto. Jenže jiný šofér nevydržel čekat v koloně a nervózně troubil, zamkl se ve voze a odmítal se strážníky komunikovat.

„Zničehonic se ten chlap rozjel proti mně a já jsem se smýknul po pravém kraji té haupny. Jak jel, tak mě chytlo pravé zrcátko a to mě dva, tři metry táhlo,“ popsal strážník, na kterého muž najel.

Muž nezastavil, naopak pokračoval v jízdě, a proto se ho strážníci rozhodli pronásledovat. Agresor vyrazil na sídliště, dokonce i v protisměru, nakonec ujížděl zhruba dva kilometry. „Dřív, než se mu zase podařilo odjet, jsme mu rozbili okýnka u auta, kolega ho vytáhnul z vozidla a já jsem mu nasadil pouta,“ popsal zásah strážník.

Policie případ prošetřuje jako násilí proti úřední osobě. Agresivnímu řidiči hrozí až šestiletý trest vězení.

Tagy: