Agresor v pražském metru napadl dva muže. Do krvácející oběti si kopla i útočníkova známá

Policisté hledají agresora, který na nástupišti metra postupně pěstmi napadl dva muže. Oba museli po útoku vyhledat lékaře. Prvnímu incidentu navíc přihlíželi i známí útočníka. Jedna z nich si do ležícího a krvácejícího napadeného kopla.

Jen chvíli po skončení fotbalového utkání první ligy se ve stanici metra Vltavská dostaly do konfliktu dvě skupinky. Hádka ale zanedlouho přerostla ve fyzické napadení. Jeden z mužů napadl druhého. „Zaútočil pěstmi na třiatřicetiletého muže, kterého udeřil do hlavy a způsobil mu tržné zranění v oblasti obličeje,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina s tím, že agresor oběti při svém útoku zlomil očnici.

Všemu přihlíželi známí násilníka. Žena si pak neodpustila ještě lehké kopnutí do ležícího muže. Na záznamu je zachyceno i to, jak obě znesvářené skupiny opouštějí metro. Během toho si zraněný muž ještě otíral obličej od krve. Vzápětí ale konflikt znovu graduje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na ulici ležel pobodaný muž, útočník uprchl. Policie teď podezřelého z Anděla obvinila

Jen dvě minuty po prvním útoku si totiž agresor vyhlédl dalšího, kterého opět napadal pěstmi. I tato oběť utržila několik tržných ran na hlavě, které si vyžádaly lékařské ošetření. Fotbalovou terminologií teď útočník vede dva nula. Policisté ale věří, že se jim tento stav podaří zvrátit.

„Policisté z místního oddělení Holešovice vyčerpali všechny operativně pátrací prostředky a žádají širokou veřejnost o pomoc,“ doplnil Hrdina. Pokud muže poznáváte, volejte na linku 158. Vyšetřovatelé stejně tak pátrají po svědcích, kteří byli u napadení přítomni.

Tagy: