Anesteziolog z Ostravy měl znásilnit pět žen. Věděl, kolik drog stačí k jejich oblouznění

Anesteziolog měl ženy zdrogovat a pak znásilnit (ilustrační foto).

Doktor násilník z Ostravy

Případ sexuálního predátora z Ostravy, lékaře, který pracoval jako anesteziolog, nabývá obřích rozměrů. Policie zjistila, že omámil a znásilnil nejméně pět žen. Mezi nimi měla být i mladistvá dívka.

Skandální případ sexuálního predátora začala ostravská policie vyšetřovat loni na podzim. Po zveřejnění se policii začaly hlásit další ženy, které se buď staly jeho obětí, nebo byly svědkyněmi jeho nechutných návrhů.

ČTĚTE TAKÉ: Další sexuální predátor z řad lékařů. Anesteziolog měl své oběti zdrogovat a pak znásilnit

„S ženami se většinou seznamoval přes internetové portály, ale také prostřednictvím třetí osoby. Měl jim nabízet drogu pervitin a poté na nich vykonat pohlavní styk bez jejich souhlasu,“ uvedla mluvčí Policie ČR Eva Michalíková.

Jako odborný anesteziolog zřejmě dobře věděl, jaké množství pervitinu ženám musí podstrčit, aby je totálně oblouznil a mohl si s nimi dělat, co chtěl.

„Ukázalo se, že je celkem pět znásilněných žen, které měl jednačtyřicetiletý obviněný muž nejprve omámit a poté znásilnit. Komisařka již předala spisový materiál s návrhem na podání obžaloby státnímu zástupci,“ upřesnila Michalíková.

Ve spárech lékaře, který před časem pracoval v jedné z ostravských nemocnic, uvízla i mladistvá dívka. Těžko říct, jak se na ní zkušenost, že se setkala s někým, komu důvěřovala a on ji zneužil, podepsala.

Obviněnému lékaři soud nedávno prodloužil vazbu, za mřížemi ale bude zřejmě hodně dlouho, hrozí mu totiž až desetileté vězení.

Tagy:
drogy Moravskoslezský kraj krimi Ostrava znásilnění anesteziolog