Auto zabilo cyklistku u Žamberka. Přiznala se spolujezdkyně, policie má ale jiného podezřelého

Opilý řidič a sražená cyklistka, která na místě zemřela – tragické následky páteční nehody nedaleko Žamberka na Orlickoústecku vyšetřují kriminalisté. Hledají svědky kvůli nejasným okolnostem. Na místě se nejprve k řízení přiznala mladá spolujezdkyně, ta ale pravděpodobně chtěla krýt skutečného viníka, který byl pod vlivem alkoholu.

Byl pátek před půl osmou večer, když se na silnici u obce Písečná poblíž Žamberka stala vážná nehoda. Osobní auto srazilo cyklistku, které záchranáři už nemohli pomoci. Na následky zranění zemřela. Posádka auta se před policisty nemohla dohodnout, kdo seděl za volantem.

„V autě cestovali tři lidé a k řízení vozidla se policistům nejprve přiznala jednadvacetiletá žena. Kolegové u ní provedli test na alkohol a drogy, oba testy byly negativní. Netrvalo však dlouho a k řízení auta se přiznal druhý ze spolucestujících,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Žena ho tak pravděpodobně podle policistů chtěla nejprve krýt a brzy bylo zřejmé proč. Mladík byl pod vlivem. „Jedenadvacetiletý muž nadýchal 1,11 promile alkoholu v dechu. Měl navíc vysloven již třetí zákaz řízení, který mu platí až do srpna 2024,“ dodala Muzikantová.

Muž je kromě usmrcení z nedbalosti podezřelý také z ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kriminalisté teď prověřují okolnosti srážky a shromažďují důkazy. V souvislosti s tragickou událostí vyzývají svědky, kteří viděli buď nehodu, nebo jízdu řidiče těsně před ní, aby se ozvali na linku 158.

Tagy: