Babí léto hned tak neskončí. Teploty budou nebývale vysoké, pohodu ale zkazí deště

Počasí

Počasí 30.10.2023 7:07

Babí léto se podle všeho stále nemá k definitivnímu odchodu. Pondělní teploty dosáhnou až 20 °C, i denní maxima ve zbytku týdne budou mít horní hranici okolo 15 °C. Meteorologové očekávají i nebývale teplou noc na úterý. Nejnižší teploty na východě země se budou pohybovat mezi 17 a 13 °C. Začátkem týdne můžeme počítat s ojedinělým deštěm či přeháňkami, které se v úterý zřejmě objeví po celém Česku.

Pondělní obloha bude oblačná až polojasná, večer se od jihozápadu postupně zatáhne. Ráno a dopoledne se mohou místy objevit mlhy. Na jihu a na západě se podle Českého hydrometeorologického ústavu ojediněle objeví déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Změna klimatu jako existenciální hrozba pro život na Zemi. Vědci varují před extrémy v počasí

Noc na úterý bude většinou zatažená, občas s deštěm, nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 13 a 9 °C, na východě až 17 a 13 °C. Přes den bude zataženo až oblačno, na většině území s občasným deštěm. Denní maxima budou v rozmezí 10 a 14 °C, na jihovýchodě dosáhnou až 18 °C.

Noc na středu bude o poznání chladnější, teploty klesnou k 5 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až k 3 °C. Obloha přes den bude oblačná až polojasná. Zpočátku se podle meteorologů místy, postupně ojediněle objeví přeháňky, ráno ojedinělé mlhy. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 15 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obrovská přílivová vlna, majáky pod vodou i nečekaný efekt. Bouře Babet pustošila Evropu

Tagy: