Matka šla na party, dcerka po šesti dnech zemřela hlady. Slova babičky trhají srdce

Smrt mé vnučky mne stále pronásleduje, přiznala Asia Batraneová, babička dvacetiměsíční holčičky, kterou její matka nechala téměř šest dní umírat samotnou v bytě v anglickém Brightonu. Chtěla totiž důkladně oslavit své narozeniny. Případ se odehrál koncem roku 2019, jeho vyšetřování však stále pokračuje.

Batraneová během vyšetřování případu zesnulé dívenky Asiah popsala, že ji smrt vnučky stále pronásleduje, píše britský Daily Mail. Při vzpomínce na tragédii se rozplakala. „Když se narodila, všichni se do ní okamžitě zamilovali. Měla ty nejkrásnější oči,“ vyprávěla Batraneová. „Pro celou naši rodinu bylo její narození požehnání. Všem nám připomněla, co znamená někoho bezpodmínečně milovat. Nikdoz nás netušil, že tady s námi nebude dlouho,“ řekla babička holčičky se slzami v očích.

DÁLE ČTĚTE: Seriálového herce hledali čtyři měsíce, našli ho v kufru zakopaném pod betonovou zemí

Batraneová se během vyšetřování svěřila, že jí holčička byla velmi blízká. Dokonce přiznala, že ji spíše než za vnučku považovala za dceru. „Byla jsem u tolika ‚poprvé‘. Byla jsem u toho, když udělala první krůčky. Když se naučila tleskat, plakala jsem,“ vzpomínala truchlící babička. Holčička podle jejích slov milovala krmení kachen v parku. „Teď se tomu rybníku vyhýbám. Je příliš těžké čelit vzpomínkám,“ přiznala.

Strašlivý příběh se odehrál v anglickém Brightonu. Verphy Kudi nechala 5. prosince 2019 svoji teprve dvacetiměsíční dceru Asiah samotnou bez jídla i pití v bytě a vyrazila na bujarý večírek. Oslavovala své 18. narozeniny s přáteli v Londýně, více než 100 kilometrů od domova. Do bytu k dívence se vrátila přesně po pěti dnech, jednadvaceti hodinách a osmapadesáti minutách a našla ji bez známek života v postýlce. Následně po více než dvou hodinách zavolala záchranáře, kterým sdělila, že se její dcera neprobouzí. Kudi si nyní odpykává devítiletý trest.

Babička nic netušila

Babička holčičky neměla podle svých slov vůbec žádné tušení, že je něco špatně. Nevěděla, že její milovaná vnučka zůstala sama v bytě, jinak by prý samozřejmě zasáhla. Že byla holčička ponechána sama v bytě, se podle BBC dozvěděla až u soudu. „Představa, že je v bytě sama, mě dodnes pronásleduje. Kdybych věděla, že zůstala sama, ihned bych si pro ni zašla a vzala ji k sobě,“ zdůraznila Batraneová.

Řekla dále, že ji sociální pracovníci měli kontaktovat, pokud měli podezření na špatné chování její dcery. „Nikdo mi neřekl, že potřebují pomoc. Nikdo mi nesdělil, že Verphy chodí ven a že Asiah zůstává doma sama,“ sdělila vyšetřovatelům zoufalá babička s tím, že sociální pracovníci věděli, že matka nechává holčičku v bytě o samotě. Podle sociálního úřadu se však úmrtí holčičky nedalo předvídat, protože Kudi působila jako pečující a milující matka.

Otec holčičky je neznámý

Batraneová během slyšení uvedla, že nezná identitu holčiččina otce a neví ani, jak její dcera otěhotněla. „Bála jsem se, jak k tomu vlastně došlo,“ přiznala.

Po otěhotnění chtěla svou dceru podpořit, ať se rozhodne jakkoliv. „Vedla jsem s ní spoustu hovorů o tom, jaká je to zodpovědnost, mít dítě. Řekla jsem jí, že je to její volba a že ji podpořím tak či onak,“ pokračovala. „Když řekla, že si dítě nechá, rozhodla jsem se, že se o miminko postarám, kdyby toho nebyla kvůli svému věku schopná,“ dodala Batraneová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladík v Brně zavraždil kamarádku a pobodal její rodiče. Více v reportáži:

Tagy:
dítě Velká Británie vražda soud batole Verphy Kudiová Brighton Asiah Kudi