Vrah neměl slitování, vdově z Rokycanska zasadil devět bodných ran. Policisté šli najisto

Ženu na Rokycansku ubodal její přítel

Detaily vraždy ženy na Rokycansku

Případ vraždy ženy z Radnic na Rokycansku policisté objasnili během několika hodin. Brutální čin má mít na svědomí pětašedesátiletý přítel oběti, kterého soud poslal do vazby. Policisté nalezli i nůž, jímž měl vraždit.

Muž neměl slitování. Po partnerské hádce zasadil ženě nožem se 14centimetrovou čepelí do zadní části hrudníku devět bodných ran. „Vrchní komisařka muže obvinila v dnešních ranních hodinách (ve středu, pozn. redakce). V devět hodin začal jeho výslech. K činu se plně přiznal,“ uvedl Michal Krejbich, náměstek ředitele krajských policistů. V pondělí žena nedorazila do práce, a tak ji začali shánět.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Devadesátiletý muž v Podivíně měl zabít svoji ženu. Nikdo z místních si to neumí vysvětlit

Našli ji v domku, kde bydlela v tratolišti krve. „Na těle mrtvé osoby byly nalezeny známky cizího zavinění, proto si případ převzali krajští kriminalisté. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy,“ popsala krátce po vraždě policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Policisté začali prověřovat okolí zavražděné ženy. Podezřelého muže zadrželi v noci na úterý. Při zatýkání nekladl odpor. Muž se ke skutku přiznal, motivem jeho jednání byly podle kriminalistů partnerské neshody. Se ženou ale nežil ve stejné domácnosti.

„Ona byla vdova a on byl sám, přítel nějaký tady z Radnic a že jí měl ubodat,“ řekla po vraždě sousedka. Za ženou chodil prý několikrát denně do práce.

Vražednou zbraň policisté nejprve hledali u Radnického potoka, v úterý odpoledne se přesunuli k rybníku, který je mezi Radnicemi a Skomelnem. Policejní potápěč ze zásahové jednotky prohledával dno rybníku a hledal vražednou zbraň, kterou tam měl pachatel po činu odhodit. S detektorem kovů prohledával dno doslova centimetr po centimetru. „Nůž jsme nalezli, byl odhozený v rybníku,“ informoval náměstek ředitele krajských policistů Michal Krejbich.

Na dveřích domku, za nimiž byla žena ubodána, připomíná tragédii už jen policejní pečeť. Sousedé se stále nemohou vzpamatovat. Zavražděná byla prý milá a bezkonfliktní. „Dotýká se nás to mnohem víc, než když člověk o takovém případu slyší, že se někde stal,“ uzavřel soused. Pětašedesátiletý muž za vraždu ženy může strávit až 18 let za mřížemi.

Tagy:
Policie ČR vražda rybník žena okres Rokycany Radnice