Babiš: Fiala potřebuje psychiatra. Jeho lidi chlastali vodku a jedli kaviár v Kremlu

Andrej Babiš

Podle Babiše potřebuje Petr Fiala psychiatra

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš ostře zaútočil na vládu Petra Fialy. Během debaty na CNN Prima NEWS na adresu premiéra řekl, že je nemocný a potřebuje psychiatra. Poté Fialovi vyčetl, že v tehdejší Nečasově vládě jezdili ministři do Moskvy za Vladimirem Putinem. Tam prý měli popíjet vodku a jíst kaviár. Fiala na něj reagoval tím, že je Babiš zmatený a jeho slova působí nebezpečně

Babiš se v předvolební debatě velmi rozohnil. Nejdříve si ke svému oponentovi Petru Fialovi neodpustil osobní urážky. „Ten člověk je nemocnej a potřebuje psychiatra. Ten lže. Premiér je totiž totální amatér. Svoji ekonomickou znalost projevil tím, že dal milion korun do kampeličky a za pět let vydělal 236 korun. To je jeho kompetence,“ řekl Babiš.

Expremiér také řekl, že schvalování normy Euro 7 bylo od vlády Petra Fialy od začátku špatné. „Je to jako s migrací. Nejdřív to podělají a potom se tváří, že to napravili. Takže oni to podělali a naše Fabie budou dražší o 100 tisíc korun. To je jeho práce. Když to v lednu 2023 zjistili, tak to šli napravit,“ přisadil si Babiš.

Na Fialovi nenechal nit suchou ani ohledně energetiky. „Vaše vláda žije z naší práce. Veškerá dopravní infrastruktura a investice do zdravotnictví jsou naše dílo. Obnovitelné zdroje a solární tunely jsou jejich dílo. I dostavbu Dukovan jsme připravili my. Ve finále Temelínu byl Rosatom. Ten byl ale váš, když jste seděl ve vládě a Petr Nečas se objímal s Putinem,“ řekl Babiš.

Předseda vlády na to reagoval tím, že Rosatom tlačil v minulosti stínový premiér ANO a exministr průmyslu Karel Havlíček. „Ne. Vaši lidi chodili chlastat vodku a jíst kaviár do Kremlu,“ dodal Babiš.

Fiala na výpad svého protivníka přímo nereagoval. Poté ale dodal, že Babišova slova jsou lehce zmatená. „Co říká Andrej Babiš, je někdy z neznalosti, zmatenosti nebo je to úsměvné. Někdy i hrozně nebezpečné,“ řekl Fiala.

Volby do Evropského parlamentu se konají 7. a 8. června 2024. Občané mohou volit z 30 stran a hnutí. Do europarlamentu svými hlasy vyšlou 21 zástupců Česka.

Tagy: