Babiš navštívil Zemana v kanceláři. Zkritizoval mi prezidentskou kampaň, uvedl šéf ANO

Někdejší premiér Andrej Babiš (ANO) se ve středu setkal s exprezidentem Milošem Zemanem v jeho pražské kanceláři. Bývalá hlava státu mimo jiné zkritizovala Babišovu prezidentskou kampaň, řekl předseda opozičního hnutí ANO.

Babiš byl kritizován za některé prvky kampaně zejména před druhým kolem prezidentské volby. V tom prohrál se současnou hlavou státu Petrem Pavlem. Kritiku si vysloužil mimo jiné za billboard s textem „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják.“

ČTĚTE TAKÉ: Prezident Pavel se opřel do vlády: Jejich špatná komunikace se starosty přináší problémy

Sám později uznal, že nápis nebyl vhodný, odmítl ale, že by dělal negativní kampaň. Marketéra Marka Prchala, který s Babišem spolupracoval deset let, vyloučilo sdružení reklamních profesionálů Art Directors Club Czech Republic (ADC). Babišovu kampaň považovalo za neetickou.

Bývalý předseda vlády uvedl, že jej Zeman do kanceláře, kterou v Jaselské ulici v Praze otevřel před týdnem, pozval. Vyjádřil se podle něj k Babišově prezidentské kampani a zkritizoval ji. Dále hovořili o expremiérově záměru, kdy se snaží oslovit historiky k sepsání knihy o české historii od sametové revoluce. „Dalšími tématy byly situace v Evropě a v hnutí ANO,“ řekl Babiš.

Zemanovi mandát skončil 8. března, v úřadu prezidenta byl deset let. Nyní pobývá ve svém novém domě v Lánech. Babiš je jedním z prvních lidí, kteří jej v nové kanceláři navštívili.

Tagy: