Babybox v Praze 6 zachránil chlapečka. U sebe měl praktický dárek, dostal jméno po soudci

V pátek kolem poledne umístila neznámá osoba do babyboxu radnice na Praze 6 novorozeného chlapce. Na sociální síti X o tom informovala Městská část Praha 6 s tím, že chlapec je v pořádku a byl předán záchranné službě. Zakladatel sítě záchranných schránek Ludvík Hess doplnil, že novorozenec dostal jméno Libor a u sebe měl přiložený balíček plen.

„Dnes kolem poledne zachránil babybox umístěný v budově radnice Prahy 6 novorozeného chlapce. Je v pořádku a byl předán záchranné službě,“ informovala na sociální síti X Městská část Praha 6.

„Trojčetnost se naplnila. Tři děťátka nalezená v babyboxech v posledních pěti dnech. V Blansku se našel chlapeček David 20. listopadu, tentýž den o chvíli později holčička Bohumíra v Nemocnici Teplice a v pátek ve 12:26 trojici doplnil klučík Libor v babyboxu na radnici Prahy 6,“ informoval Hess s tím, že jde o osmé dejvické radniční děťátko.

Libor byl oblečený celý v bílém. „Na pohled zdravý a dokonce měl přiložený balíček plen. Skóre kluci versus holky je nyní 116:140 ve prospěch holek,“ popsal zakladatel sítě babyboxů. Kmotrem miminka je prezident Soudcovské unie Libor Vávra, jenž je dvacet let rádcem spolku Babybox nejen v právních otázkách, ale i v záležitostech mediálních.

Podle webu babybox.cz bylo v České republice zřízeno 87 babyboxů, jejich dvířky prošlo k 21. listopadu celkem 255 dětí. Chlapec, kterého někdo vložil do babyboxu na Praze 6, by tak měl být 256. odloženým dítětem.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Věda pomohla vyřešit 35 let starou vraždu malé holčičky. Obvinění čelí matka s přítelem

Tagy:
Praha 6 novorozenec zdravotnická záchranná služba Česko Praha Babybox