Neměl šanci přežít. Bagr se s Jozefem zřítil do vody a potopil, kolegové mu pomoct nedokázali

Ve slovenské Ducové se převrátil bagr a i se svým řidičem se potopil pod hladinu vody. Zoufalí kolegové se ho snažili zachránit, muž ale neměl šanci přežít. Vyprošťování trvalo přes čtyři hodiny, na místě byli kromě hasičů přítomní i potápěči. Jeden ze spolupracovníků webu Nový čas popsal, co se na místě neštěstí přesně událo.

Podle svědků se nehoda odehrála při nabírání štěrku. „Bylo teprve osm hodin ráno, když se volali hasiči. Je to hrozné, byl to mžik a bagr se potopil,“ řekl řidičův kamarád, který se z neštěstí stále vzpamatovává. Kolegové se pokoušeli 75letého muže jménem Jozef zachránit, jenže se jim nepodařilo rozbít sklo kabiny. Museli proto zavolat pomoc. Vysvobodit řidiče ze stroje bylo možné až po čtyřech hodinách. „Neměl šanci přežít, všechno se stalo tak rychle,“ sdělil se slzami v očích kamarád zemřelého.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrozivý žert spolužáků na sídlišti. Dívce na základní škole nalili do lahve savo, vypila ho

„Policie celý případ prověřuje v souvislosti s podezřením na trestný čin usmrcení. Při těžbě štěrku mělo z doposud neznámých důvodů dojít k převrácení a potopení celého bagru, v němž seděl 75letý muž. Ten zůstal zaklesnutý v kabině a při nehodě utrpěl zranění, kterým bohužel na místě podlehl. Přesné okolnosti, za nichž k události došlo, jsou předmětem dalšího vyšetřování policie,“ sdělila webu Nový čas policejní mluvčí Zlatica Antolová.

‼️ AKTUALIZÁCIA ‼️ 11:00 hod. - Hasiči zasahujú v k.o. Ducové, kde došlo k potopeniu bagra Potápačom HaZZ sa podarilo...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Wednesday, April 26, 2023

Na místě zasahovali i potápěči z řad hasičů. „Podařilo se jim osobu z kabiny bagru dostat na břeh, utrpěla však zranění neslučitelná se životem,“ sdělila webu pravda.sk mluvčí hasičů Katarína Križanová.

Utonutý Jozef pracoval jako vedoucí štěrkárny. Tragická nehoda zasáhla i obyvatele obce Jašov, kde bydlel. „Byl to super chlap, tohle si nezasloužil, je to velká tragédie,“ řekl Novému času jeden z místních. Firma z Horního Hričova, která těžbu zajišťuje, se k nehodě vyjádřit nechtěla.

Podívejte se: Záběry hořícího elektrokola. Osmiletý školák v Plzni ze stroje seskakoval na poslední chvíli.

Tagy:
policie smrt Slovensko havárie Hasičský záchranný sbor bagr Ducové