Balšínek: Pavlova mluvčí to nezvládla, vznikla infantilní atmosféra. Nebylo to ale fatální

Markéta Řeháková, která moderovala tiskovou konferenci ve volebním štábu Petra Pavla a která se stane jeho oficiální mluvčí, nezvládla situaci. Ve vysílání CNN Prima NEWS to uvedl novinář a šéfredaktor Týdeníku Echo24 Dalibor Balšínek s tím, že ale nešlo o nic fatálního. Ve Foru Karlín dle něj byla při tiskové konferenci Pavla směšná a infantilní atmosféra.

„Evidentně nezvládla tu situaci, nepůsobilo to dobře. Neviděl bych to ale jako fatální,“ zhodnotil Balšínek ve speciálním volebním vysílání CNN Prima NEWS výkon ředitelky komunikace Pavlovy kampaně. I to mohlo vést k jeho slovy trochu směšné a infantilní atmosféře ve volebním štábu vítěze. Tým nově zvoleného prezidenta však její prezentaci zřejmě „brzy vyřeší“.

K TÉMATU: Kdo je vysmátá moderátorka z tiskové konference?

Na druhou stranu je podle něj s volební výhrou spojeno velké množství emocí, nálada v Karlíně je proto pochopitelná.

Veselý výstup budoucí tiskové mluvčí vyvolal rozruch i na sociálních sítích. „První úkol pro Pavla: vyměnit Řehákovou. Vážně. Užila si kampaň, ale nechápe svoji roli,“ napsal na Twitteru politolog Miloš Gregor. Jiní se jí však zastávali. „Samozřejmě ji přemohly emoce a je úplně přirozené, že je trochu rozhozená. Není asi namístě ji z klidu svých obýváků povýšeně kritizovat,“ uvedl spisovatel Petr Kukal. Dodal však, že kompetence k výkonu funkce mluvčí kandidáta nemusí stačit k zastávání obdobné funkce u prezidenta republiky.

Balšínka pak ve finále volebního klání překvapila zejména slova Pavla, který přiznal, že řada voličů jej podpořila jen kvůli odporu k Andreji Babišovi. Vedle toho poražený kandidát dlouholetého novináře zaskočil svým uvolněným a „neagresivním“ vystupováním na své vlastní tiskové konferenci.

Tagy:
Andrej Babiš Petr Pavel Dalibor Balšínek volební štáb Forum Karlín Markéta Řeháková