Devět milionů za justiční omyl. Tempel seděl léta neprávem ve vězení, soud ho nyní odškodnil
bar
Výpis příspěvků ke štítku „bar“
Největší svátek barmanů se blíží. Oslavte ho s koktejlem v ruce během Prague Cocktail Weeku
Prague Cocktail Week. Jedinečná příležitost pro milovníky koktejlů a gastronomie vychutnat si týden plný zážitků, objevování nových chutí, míst a samozřejmě oslavu umění barového řemesla jako takového.
Majitelka baru v USA udržuje tradici své babičky. Otevřeno má 365 dní v roce, i přes Vánoce
Bar Burke's v americkém městečku Webster má otevřeno každý den v roce a nezavírá ani o Vánocích, informuje WHAM-TV. Je to místo s jedinečnou atmosférou, které nabízí útočiště pro všechny, kteří jsou během svátků sami.
Koktejl à la koprovka nebo drink s temperami? Café bar Pilotů láká na „nekomfortní“ menu
Po čem bary touží? Aby byly den co den narvané k prasknutí. Aby měly stálou klientelu a její uznání. A aby hosté milovali jejich drinky. No a jeden prototyp takového podniku tu máme. Tady je malá nápověda: Běžte do Krymské, hledejte nejplnější místo v ulici, usaďte se, dejte si Dekomponované tiramisu nebo Koprovku a buďte jako doma. S projektem Za barem jsme tak učinili a natočili pro vás reportáž. Vítejte v Café bar Pilotů.
Skrytý bar v ikonické pražské budově aneb Minus One bere dech. Nabízí nejen příběhové koktejly
Pamatujete na legendární pražský Grandhotel Evropa? Budova dospěla k ikonickému znovuzrození. Po téměř 10 letech rekonstrukce otevřel hotel W Prague, ve kterém se v podzemních prostorách nachází skrytý poklad – bar Minus One. Hosté tak mohou navštívit prémiovou koktejlovou scénu pod vedením držitele několika ocenění včetně Barmana roku Jana Šebka. A takový zážitek jsme si s pořadem Za barem nemohli nechat ujít.
Propojení kulinářství a unikátních koktejlů? Bar Monk nabízí jízdu nečekaných chutí i barev
Ve dne bistro, večer bar. Řeč je o pražském podniku Monk, který sídlí na Maltézském náměstí, tedy stejné adrese, jako někdejší proslulá restaurace U Vladaře. První pobočka bistra byla otevřena před šesti lety na Starém Městě v Michalské ulici. Dnes se ale projekt rozrůstá a do čela barového týmu se postavil ostřílený Matěj Kochan, jehož předchozím působištěm byl pražský bar AnonymouS. Čím je se svým týmem originální a jak propojuje koktejly s kulinářstvím, jsme zjišťovali s pořadem Za barem.
The Cocktail Balance 2.0: Moderní příručka barmana aneb Od umění k vědě
Očekávané pokračování knihy The Cocktail Balance 2.0 od Stanislava Harciníka je připraveno k vydání v polovině listopadu. Moderní příručka pro barmany rozdělená do tří částí – teoretické, praktické a inspirativní – pokrývá na 290 stranách všechny aspekty této profese. V teoretické části Harciník servíruje poznatky, které získal vlastní zkušeností, od kreativity až po výpočet nákladů na koktejl, dělí se o metody, postupy a body, které je třeba mít na paměti. Zážitek hosta je rovněž nesmírně důležitý a řada kapitol se zabývá různými aspekty, které ho ovlivňují, včetně pohostinnosti, designu či neurogastronomie.
Tvrdý trest za pokus o zapálení baru v Liberci. Muž má strávit ve vězení 18 let
Za zapálení baru v Liberci s 15 zraněnými uložil ve středu liberecký krajský soud čtyřiatřicetiletému Kamilu Petrovi 18 let vězení. Motivem jeho činu byla snaha získat zpět 500 korun za to, že ho jeden z hostů baru Black Panther podvedl, když mu místo pervitinu prodal bílý prášek. Obžalovaný se doznal jen částečně. Před soudem sice přiznal, že do baru přinesl kanystr s benzinem, ale popírá úmysl založit požár.
Whisky z celého světa, půlmilionová lahev i koktejl à la svíčková. Velkolepý festival ovládl podzim
Whisky teče proudem, informace létají vzduchem, barmanská esa se rvou o titul a oči přítomných hostů nevědí, kam se dívat dřív. Právě tak vypadala akce Whisky Life! Prague, která proběhla začátkem listopadu a na české scéně není žádným nováčkem. A projekt Za barem u toho nemohl chybět.
Praha zakázala organizované tahy hospodami. Žádná prohibice, jen dodržení klidu, říká Pospíšil
Vedení Prahy rozhodlo o zákazu nočních tahů po hospodách, které pro turisty zajišťují specializované agentury. Náměstek primátora Jiří Pospíšil (TOP 09) pro CNN Prima NEWS sdělil, že se nejedná o prohibici, ale o možnost, jak zlepšit život v centru. Průvodci mohou vykonávat svou činnost v období od 6:00 do 22:00. Pospíšil také zmínil, že se vše projednalo se zástupci cestovního ruchu. Organizace, které tyto akce pro turisty organizují, však hovoří o „populistickém kroku“. Vedení metropole rovněž zakázalo vystupování se zvířaty v ulicích.
Tragická střelba v německém baru: Jeden člověk je mrtvý, dva utrpěli zranění. Podezřelý uprchl
Jeden člověk přišel ve středu večer o život a dva byli zraněni při střelbě v baru v centru německého Göppingenu. Devětadvacetiletý muž podle policie zemřel na místě, zranění byli převezeni do nemocnice. Střelec, podle svědků oblečený v černém, je údajně na útěku, z místa činu odešel pěšky. Informovala o tom ve čtvrtek brzy ráno agentura DPA.
Koktejly jako divadelní představení? V novém baru Forbína si můžete připít Faustem i cirkusem
Unikátní koncept. Profesionální servis. A jedinečné koktejly reflektující ta nejslavnější představení Národního divadla. Chcete si vyzkoušet Labutí jezero nebo Sněhovou královnu s pokrývkou strouhaného ledu dle japonské metody kakigori? Pak je pro vás to pravé nově otevřený bar Forbína v prostorách Paláce Lažanských v Praze, kam jsme se s projektem Za barem podívali.
Unikátní koncept a moderní drinky s nádechem Národního divadla. Na „scénu“ přichází bar Forbína
V prostorech Paláce Lažanských v pražské Národní ulici se již 23. srpna otevře nový bar Forbína s unikátním konceptem. V nově zrekonstruovaném prostoru přístupném z foyer Kavárny Slavia vzniká nový koncept inspirovaný divadelní tematikou. Samotné koktejlové menu je postavené na vyprávění příběhů, a tak se každý drink bude za pomoci moderních barových technologií podílet na jedinečném zážitku.