bar

Výpis příspěvků ke štítku „bar“

Svět, kde jsou koktejly filosofií: Je libo sexy „cowboy“ styl nebo skrytou eleganci?

Pokud si myslíte, že jste již zažili všechny trendy pražských barů, připravte se na výpravu do dvou míst, která vás donutí zamyslet se nad tím, co všechno může bar skýtat. Ideas are Bulletproof a AnonymouS Shrink's Office nejsou jen podniky s alkoholem, nýbrž zážitky, kde se spojuje umění, mystika a kapka toho záhadného kouzla. Vstupte s projektem Za barem do těchto světů, kde koktejly nejsou jen pití, ale filosofie.

Útok žháře ve Zlíně: Do baru vhodil neznámý předmět. Začalo hořet, jeden člověk se zranil

Aktualizováno

Do baru na autobusovém nádraží ve Zlíně v úterý před 17:00 vhodil pachatel nezjištěný předmět, který způsobil požár. Při tom se jeden člověk zranil. Policie to oznámila na síti X. Mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Gabriela Netopilová Sluštíková řekla, že zraněný utrpěl popáleniny druhého stupně a záchranáři ho převezli do nemocnice. Pacienta čeká operační zákrok, řekl mluvčí FN Brno Pavel Žára. Po pachateli nyní policisté pátrají. Podle hasičů jsou příčina vzniku požáru i výše škod neznámé.

Koktejl à la koprovka nebo drink s temperami? Café bar Pilotů láká na „nekomfortní“ menu

Po čem bary touží? Aby byly den co den narvané k prasknutí. Aby měly stálou klientelu a její uznání. A aby hosté milovali jejich drinky. No a jeden prototyp takového podniku tu máme. Tady je malá nápověda: Běžte do Krymské, hledejte nejplnější místo v ulici, usaďte se, dejte si Dekomponované tiramisu nebo Koprovku a buďte jako doma. S projektem Za barem jsme tak učinili a natočili pro vás reportáž. Vítejte v Café bar Pilotů.

Skrytý bar v ikonické pražské budově aneb Minus One bere dech. Nabízí nejen příběhové koktejly

Pamatujete na legendární pražský Grandhotel Evropa? Budova dospěla k ikonickému znovuzrození. Po téměř 10 letech rekonstrukce otevřel hotel W Prague, ve kterém se v podzemních prostorách nachází skrytý poklad – bar Minus One. Hosté tak mohou navštívit prémiovou koktejlovou scénu pod vedením držitele několika ocenění včetně Barmana roku Jana Šebka. A takový zážitek jsme si s pořadem Za barem nemohli nechat ujít.

Propojení kulinářství a unikátních koktejlů? Bar Monk nabízí jízdu nečekaných chutí i barev

Ve dne bistro, večer bar. Řeč je o pražském podniku Monk, který sídlí na Maltézském náměstí, tedy stejné adrese, jako někdejší proslulá restaurace U Vladaře. První pobočka bistra byla otevřena před šesti lety na Starém Městě v Michalské ulici. Dnes se ale projekt rozrůstá a do čela barového týmu se postavil ostřílený Matěj Kochan, jehož předchozím působištěm byl pražský bar AnonymouS. Čím je se svým týmem originální a jak propojuje koktejly s kulinářstvím, jsme zjišťovali s pořadem Za barem.

The Cocktail Balance 2.0: Moderní příručka barmana aneb Od umění k vědě

Očekávané pokračování knihy The Cocktail Balance 2.0 od Stanislava Harciníka je připraveno k vydání v polovině listopadu. Moderní příručka pro barmany rozdělená do tří částí – teoretické, praktické a inspirativní – pokrývá na 290 stranách všechny aspekty této profese. V teoretické části Harciník servíruje poznatky, které získal vlastní zkušeností, od kreativity až po výpočet nákladů na koktejl, dělí se o metody, postupy a body, které je třeba mít na paměti. Zážitek hosta je rovněž nesmírně důležitý a řada kapitol se zabývá různými aspekty, které ho ovlivňují, včetně pohostinnosti, designu či neurogastronomie.

Tvrdý trest za pokus o zapálení baru v Liberci. Muž má strávit ve vězení 18 let

Za zapálení baru v Liberci s 15 zraněnými uložil ve středu liberecký krajský soud čtyřiatřicetiletému Kamilu Petrovi 18 let vězení. Motivem jeho činu byla snaha získat zpět 500 korun za to, že ho jeden z hostů baru Black Panther podvedl, když mu místo pervitinu prodal bílý prášek. Obžalovaný se doznal jen částečně. Před soudem sice přiznal, že do baru přinesl kanystr s benzinem, ale popírá úmysl založit požár.

Praha zakázala organizované tahy hospodami. Žádná prohibice, jen dodržení klidu, říká Pospíšil

Vedení Prahy rozhodlo o zákazu nočních tahů po hospodách, které pro turisty zajišťují specializované agentury. Náměstek primátora Jiří Pospíšil (TOP 09) pro CNN Prima NEWS sdělil, že se nejedná o prohibici, ale o možnost, jak zlepšit život v centru. Průvodci mohou vykonávat svou činnost v období od 6:00 do 22:00. Pospíšil také zmínil, že se vše projednalo se zástupci cestovního ruchu. Organizace, které tyto akce pro turisty organizují, však hovoří o „populistickém kroku“. Vedení metropole rovněž zakázalo vystupování se zvířaty v ulicích.