Vztahy Schumachera a Barrichella byly napjaté. Zůstalo ale jen to dobré, zavzpomínal Brazilec

Legendární závodník Rubens Barrichello

Legendární Barrichello znovu závodil

Legendární závodník a vítěz 11 Grand Prix F1 Rubens Barrichello se minulý víkend zúčastnil závodu International GT Open na okruhu v italské Monze, kterému se přezdívá Chrám rychlosti. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS se Barrichello podělil o dojmy po návratu na svou oblíbenou dráhu, promluvil o svých synech a zavzpomínal na bývalého týmového kolegu Michaela Schumachera.

Barrichello na Monze společně se svým týmovým kolegou Giuseppem Ciprianim v konkurenci 30 vozů vybojoval 18. místo. Do závodního speciálu Lamborghini Huracan, v němž závod absolvoval, usedl poprvé v životě. „Nikdy jsem to auto neřídil. Mojí výhodou ale je, že Monzu znám velmi dobře. Navíc, a to se v Evropě málo ví, nikdy jsem nepřestal závodit. Přestože jsem odešel z Formule 1, moje kariéra nadále pokračuje v domovské Brazílii,“ řekl závodník pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Manchester City zdevastoval Spartu. Letenští prohráli 0:5, v Lize mistrů poprvé nebodovali

Rubens Barrichello je pyšným otcem dvou synů, 23letého Eduarda a 19letého Fernanda. Oba se vydali v otcových šlépějích. „Společně s Eduardem jezdíme v brazilských Stock Cars, kde je mým týmovým kolegou. Mladší Fernando závodí v Euroformula Open. Nikdy jsem nechtěl, aby byli závodníci jen proto, že to dělal jejich tatínek. Přál jsem si, aby dělali něco, pro co mají vášeň. Nyní ale vidím, že oba závodí s obrovským zápalem a já se k nim navíc mohu připojit. To je pro mě vážně hezká věc,“ sdělil Barrichello.

Přestože je Barrichello na své syny pyšný, uznal, že sledování jejich závodů pro něj bývá někdy náročné. „Je pro mě mnohem snazší sednout za volant a závodit, než být otcem někoho, kdo jezdí rychlostí 300 km/h. Musím říct, že se hodně modlím. Nejen za mého syna, ale za bezpečí všech jezdců. Nakonec je to ale jejich volba, jejich život, já s tím toho tolik nezmůžu,“ řekl Barrichello.

V letech 2000 až 2005 byl Barrichello týmovým kolegou Michaela Schumachera v týmu Ferrari. Přestože jejich vztah byl někdy napjatý, vzpomíná Brazilec na tuto éru v dobrém. „Na Michaela mám již pouze dobré vzpomínky. Jsem velmi rád za dobrý vztah, který jsme spolu měli,“ dodal Barrichello.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nabídka od KSW? Nejprve jsem si myslela, že je to vtip, přiznává Gelnarová před těžkou bitvou

Tagy: