Basketbalistky USK Praha hlásí velký návrat. Posílí je modelka, která patřila k nejlepším

Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve středu vstoupí do nové sezony prestižní Euroligy. A na cestu elitní soutěží za obhajobou bronzu získaly vydatnou posilu. Za pražský celek po pěti letech opět nastoupí Američanka Isabelle Harrisonová. Ta je mimo jiné i velmi sledovanou na sociálních sítích a podle trenérky je kromě toho, že patřila v minulosti mezi rozdílové hráčky ligy, i modelkou.

Harrisonová za USK už hrála v roce 2019. Tehdy se stala nejužitečnější hráčkou ligy. Teď přichází pražskému klubu pomoci, protože trenérka Natália Hejková se ještě musí obejít bez několika opor. Harrisonová hraje už od roku 2016 v americké WNBA a momentálně hájí barvy Chicaga Sky. Jelikož ale sezóna za oceánem již skončila, může nyní nastupovat v Evropě.

ČTĚTE TAKÉ: Mohly jsme přepsat dějiny, popsala hráčka USK Praha. Stříbro z olympiády ji stále mrzí

Bez devíti centimetrů dva metry vysoká Harrisonová je tak vítanou posilou. Sama přitom také čelila nelehkému osudu. Chvíli před draftem do WNBA si zpřetrhala vazy v koleni, dále čelila autoimunitnímu onemocnění. Navíc přišla o sestru nebo si vážně zranila kotník.

„Když jsem ji oslovila, aby nám přišla pomoct, okamžitě odpověděla ano. Možná jí pomohlo v rozhodování i to, že když byla u nás, hrála velmi dobře. Stala se rozdílovou hráčkou české ligy. Je bezkonfliktní člověk, skvělá do kolektivu. A kromě toho všeho vypadá výborně. Je to modelka,“ řekla trenérka ZVVZ USK Praha Natália Hejková.

Jen na Instagramu má přes 200 tisíc fanoušků, které pravidelně zásobuje příspěvky, na kterých se rozhodně nebojí jít s kůži na trh. Lajky jí jen naskakují a není se čemu divit.

31letá Izzy jistě pořídí nějaké fotky i v zákoutích Prahy. Teď je ale na prvním místě basket. V USK už se rychle zabydlela. V prvním utkání v lize proti Slovance se blýskla 21 body a 10 doskoky. Španělská Valencie v Eurolize ale bude asi poněkud tvrdší oříšek.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dopita mi chtěl pustit video rvačky se Soukupem, prozradil Vémola. A kdo bude příští soupeř?

Tagy:
Evropa Instagram sport Praha basketbal ZVVZ USK Praha Natália Hejková Euroliga v basketbalu sportovní disciplína Women's National Book Association Chicago Sky