Hledáte ráj na Zemi? Bělostné pláže, azurové moře a luxus, který neomrzí? Vítejte na Seychelách

Seychely jsou bezesporu královnou krásy Indického oceánu. Smaragdové pralesy přechází v bělostné pláže a ty pozvolna vstupují do azurového moře. Všechny ostrovy jsou ideální volbou pro relaxaci, vodní sporty i poznávání podmořského světa, svatební cestu, romantickou i rodinnou dovolenou. Ale i tady je každý z ostrovů něčím jedinečný. V Exclusive Tours vám poradí, který z nich je pro vás tím pravým a který splní právě ten váš cestovatelský sen. Ráj na Zemi zažijete například na Platte Island, kam se dostanete jen soukromým letadlem. Nedotčené pláže, jedinečné aktivity a bezkonkurenční služby nabízí špičkový resort Waldorf Astoria Seychelles.

Najít uprostřed Indického oceánu oázu klidu a luxusu, užívat si jídlo a pití jak z michelinské restaurace a mít vlastního concierge neboli komorníka, který vám splní každé přání, nemusí být jen snem. Přesně to totiž zažila naše reportérka Gabriela Mikešová, která se vydala společně s Exclusive Tours na dvoudenní nezapomenutelnou cestu na Seychely, konkrétně na soukromý ostrov Platte Island, do resortu Waldorf Astoria Seychelles. „Cítila jsem se, jak princezna v pohádce. Bylo o mě královsky postaráno,“ nadšeně vypráví o svém zážitku v reportáži, kterou si sami prohlédněte.

Už při příletu na malý ostrůvek se budete cítit výjimečně. Nastoupený personál resortu vám mává na přivítanou. Po milém uvítání od generálního manažera Eliase Pertofta se vás ujme osobní asistent, který vás odváží rovnou na pokoj. To, co zažijete při příchodu, vám doslova vyrazí dech, stejně jako Gabriele.

„Dámy budou jistě nadšené z luxusní koupelny, která nabízí spoustu vychytávek, jako například hedvábný župan barevně inspirovaný místními korály. Pánové zase ocení bohatě vybavený minibar, kde najdou například i místní rum Takamaka, který se vyrábí na Seychelách,“ vypráví Gabriela. (Rumy jsou pojmenovány po zátoce Takamaka, kde také roste cukrová třtina využívaná pro výrobu těchto zemědělských rumů. Ta je organicky kultivovaná a pěstovaná v unikátní zemině s žulovým podkladem, která je pro ostrov typická, pozn. redakce). Pro Gabrielu se stalo pomyslnou třešničkou na dortu osmichodové polštářové menu. Řekněte sami, kde si můžete vybrat, na jakém polštáři zrovna chcete usínat?

Vše je o individuálním přístupu k hostům. To může potvrdit i Dominik Kohel, ředitel CK Exclusive Tours, která vám nezapomenutelnou cestu zprostředkuje. „V naší privátní cestovní kanceláři vždy hledáme ty nejexkluzivnější resorty po celém světě. A Waldorf Astoria na Seychelách rozhodně mezi nimi nemůže chybět. Je unikátní v tom, že se sem dostanete pouze privátním letadlem. Let zabere zhruba 20 minut z mezinárodního letiště v Mahe,“ popisuje jedinečnost místa ředitel cestovní kanceláře. Každá z 50 vil má svůj soukromý bazén i privátní přístup na pláž. Concierge (osobní komorník) je po celou dobu pobytu připraven zařídit i ty nejmenší detaily, od rezervace do restaurace až po romantickou vyjížďku na jachtě po moři se západem slunce.

„Myslím, že jsme na Seychelách i na světě jedineční tím, že jsme na velmi odlehlém ostrově. Nacházíme se 130 km daleko od Mahé a mezitím není žádný jiný ostrov,“ říká generální manažer resortu Waldorf Astoria Seychelles Elias Pertoft. „To dělá z atolu Platte Island jedinečný ekosystém s úžasným mořským životem. Máme zde nejvíce karet pravých na celých Seychelách a 14 km širokou lagunu, kde se rodí mnoho druhů. Toto místo bylo po mnoho let kokosovu plantáží a pak se z něj stal krásný luxusní resort,“ doplňuje Pertoft.

A je načase prozkoumat celý ostrov. Tady teprve pochopíte, jaké to je žít v symbióze s přírodou. „Máme tady možnost pozorovat divoký podmořský svět, kolem nás plavou manty, žraloci a želvy. Právě želvy jsou pro Seychely typické. Platte Island je unikátní v tom, že kladení vajíček nebo líhnutí malých želviček můžete zažít přímo se svým průvodcem,“ vypráví nadšeně Gabriela o nezapomenutelných zážitcích.

Unikátnost místní fauny popisuje manažer životního prostředí resortu Waldorf Astoria Dominique Dina.

„Máme zde obrovskou populaci hnízdících samiček, které patří ke kriticky ohroženému druhu a které zde hnízdí ve zdravých podmínkách. Je to tedy příhodné místo pro celý program ochrany těchto želv,“ upřesňuje manažer. Hosté tak mají skvělou příležitost vidět želvy v jejich vlastním jedinečném životním prostředí, které zůstalo v podstatě po miliony let nenarušené.

Ani ne hodinu trvá obejít celý ostrov, který má rozlohu zhruba 20 fotbalových hřišť. Cestou si můžete vyzkoušet muškaření, což jistě zaujme především pány. Ženy milující romantiku, jistě ocení západ slunce na moři na soukromé jachtě. A když se vám poštěstí, můžete pozorovat i delfíny nebo velryby.

Teď je čas vrhnout se do víru dění restaurace Maison des Epices, kde hosty vřele vítá osobitý šéfkuchař Colvin Beaudouin. Během večeře se podává místní rum Takamaka. A možná, stejně jako Gabriela nebudete moci uvěřit, že ochutnáváte pštrosa a antilopu. Ta chuť masa je neskutečná. „Kudu je druh antilopy z Jižní Afriky. My na Seychelách nemáme moc masa, většinou jen ryby. A tak na maso, které se k nám dostane, používáme kreolské koření a maso tím dostane seychelskou chuť a vy zapomenete odkud je,“ prozrazuje své tajemství usměvavý šéfkuchař.

Po náročné noci hosté ocení relaxační masáž. Resort samozřejmě nabízí luxusní spa, kde vám naordinují masáže, manikúru, pedikúru, najdete zde dokonce saunu nebo můžete navštívit turecké lázně. „Aktuálně o každého hosta pečují v průměru tři lidé z personálu Waldorf Astoria. A jsou to od špičkových kuchařů přes instruktory potápění, instruktory tenisu, i například privátní doktor, zubař i kadeřnice,“ vyjmenovává nabídku služeb Dominik Kohel, ředitel CK Exclusive Tours. Prostě ať budete potřebovat cokoliv, na tomhle soukromém ostrově uprostřed Indického oceánu se o vás postarají, jako kdybyste byli v centru velkého města.

Ale dost bylo relaxace, je čas na vodní hrátky. Kajak, kolo na moři nebo trampolínu jistě ocení nejen děti. Samozřejmostí je i jóga při východu slunce na pláži nebo silové cvičení v závěsu na kruzích.

Přišel čas na další večeři. Stačí u vily sednout na kola a projet džunglí. Cesta obklopená palmami vede kolem tenisového kurtu a fitness centra až směrem k zahradám, kde na ostrově pěstují vlastní zeleninu a ovoce. Tady vítá hosty šéfkuchař vegetariánské restaurace Moulin Gavi Mukhammed. „Restaurace je obklopená zahradou a to, co vypěstují, nabízí hostům restaurace. Hosté si na zahradě vyberou, co si chtějí dát. My z toho pak připravíme salát nebo hlavní jídlo i dezert. Taková je restaurace Moulin. Je založena na zdraví, znalostech a eleganci,“ říká hrdě šéfkuchař Gavi.

Každý okamžik strávený v tomto výjímečném resortu dává hostům pocit, že jsou na prvním místě. Ostatně to potvrzují i slova personálního manažera resortu Waldorf Astoria Juana Werlemana.„Každý, kdo do našeho rezortu přijede, je pro nás velmi důležitým hostem. Snažíme se od začátku až do konce pobytu poskytovat okamžité a efektivní služby pro maximální pohodlí. Chceme, aby hosté odjížděli s pocitem, že se rozhodně chtějí vrátit, že jsme se o ně dobře starali a že byli během pobytu rozmazlováni,“ prozrazuje tajemství spokojených návštěvníků ráje na zemi Juan Werleman.

Tagy: