Bendig o incidentu na Slavících: Zlomilo mě to, přiznal. Agresorovi poslal překvapivý vzkaz

Zpěvák Jan Bendig se na svém Instagramu vyjádřil k nepříjemné události, která se mu stala před oficiálním začátkem Slavíků, kdy ho neznámý útočník posypal moukou. Přiznal, že ho situace zlomila a už má dost předsudků vůči své barvě kůže či sexuální orientaci. Agresorovi navíc poslal překvapivý vzkaz a pozval ho na svůj koncert.

Bendig ve svém stříbrném třpytivém obleku, připomínajícím bohatě zdobené brnění, pózoval před Forem Karlín pro fotografy, když se k němu zezadu přiblížil muž v červené bundě. Z nákupní tašky vytáhl sáček polohrubé mouky, jehož obsah nic netušícímu zpěvákovi vysypal na hlavu. Všichni přihlížející zůstali v šoku a většina českých celebrit incident okamžitě odsoudila.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily zatčení manžela modelky Makarenko. Znásilněné mělo být 16 let, sex měli muži natáčet

V sobotu se k nešťastné události vyjádřil i zpěvák, který prý cítí zklamání. „Na tenhle večer jsem se neskutečně těšil. Že vynesu na červený koberec tenhle originální outfit a vy ho budete buď milovat, nebo hejtovat. A taky si ho hlavně užiju po celoroční koncertní a hudební makačce. S návrhářkou Debbie Brown jsem tenhle oblek připravoval skoro půl roku a měli jsme z něj obrovskou radost. Ale stalo se, bohužel, co se stalo,“ napsal na sociální síti Instagram.

Dodal, že ho celá situace zlomila a stále neví, co si myslet. „Furt se ptám – proč? Snažím se makat, chci být vždy na každého slušný a být inspirací pro ostatní. Ale pak se objeví někdo jako tento – ani nevím, jak ho nazvat – a zase mi ukáže, že se prostě vždycky najde někdo, kdo vám to zkazí a zasáhne vás u srdce.“

Útočníkovi ale prý nechce nadávat, jeho čin označil za klukovinu a poslal mu vzkaz: „Nevím, proč jsi to udělal. Proč zrovna já? Možná jsi čekal na někoho jiného a já ti v tom viditelném obleku padl do oka. Možná jsi čekal fakt na mě. Možná si myslíš, že mám v mém mladém věku všechno snad jen lusknutím prstu. Ale ono to fakt tak není! Mám to v životě taky hodně těžký. Musím neustále někoho přesvědčovat o svých kvalitách, poslouchat předsudky kvůli své barvě pleti a vždy ze sebe vydat oproti ostatním o dvě stě procent víc, abych byl v jejich očích aspoň ‚dobrej‘, a spoustu dalšího. Není to snadný a někdy je to fakt unavující,“ sdělil Bendig.

Pak učinil překvapivý krok – pozval útočníka na některý ze svých koncertů, aby se přesvědčil, že zpěvák je jiný, než si myslí.

Apeloval také na ostatní s tím, že nechce aby celá záležitost dostala rasistický podtext spojený s pomstou. „Násilí totiž plodí další násilí. A tady na světě je ho už i tak dost,“ řekl a na závěr si zažertoval: „Aspoň mám z čeho upéct vánoční cukroví.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šla jsem na rande, i když mám partnera. Byl to stres, ale nešlo odolat, říká Pawlowská

Tagy:
předsudky vzkaz agresor rasismus Jan Bendig Český slavík bílý prášek