Bendig k aféře s moukou: Mám vlastní verzi příběhu. Tvrzení policie odmítá, povolá právníka

Podle policie byl útok moukou na zpěváka Jana Bendiga předem domluvený.

Pokračování kauzy kolem Bendiga

Kauza Jana Bendiga a mouky pokračuje. Zpěvák odmítá tvrzení policie, podle které měl celý incident na předávání Českých slavíků dopředu domluvit. Většina fanoušků očekávala, jestli uzná svou chybu a přizná, že celá aféra byla zinscenovaná. Bendig ale závěry vyšetřovatelů odmítá. Ve správním řízení se hodlá bránit prostřednictvím právníka. Dodal, že má svou verzi pravdy, ale s detaily nechce nikoho zatěžovat.

„Stále si stojím za tím, že jsem útok nepřipravoval a nedomluvil a nevěděl o něm. S útočníkem jsem se ohledně údajné přípravy útoku před ani po útoku nesetkal, ani jsem s ním v této věci telefonicky ani jinak nekomunikoval. Stejné závěry ostatně vyplývají i z usnesení policejního orgánu o odložení věci,“ sdělil ve svém vyjádření Jan Bendig.

ČTĚTE TAKÉ: Jan Bendig o moučné kauze: Stojím si za tím, že jsem útok neplánoval a nedomlouval

Bendigovo vyjádření je však v přímém rozporu s vyjádřením policejního mluvčího, který uvedl, že oba aktéři byli předem domluveni. Podle informací CNN Prima NEWS se dá předpokládat, že policisté prověřili e-maily, výpisy z hovorů a pohyby na bankovních účtech.

„Detektivové z oddělení extrémismu a terorismu případ řádně prověřili a zjistili dostatek skutečností na to, aby byl celý případ odložen, a to z toho důvodu, že skutek se nestal, jelikož všichni účastníci na tomto byli předem domluveni. Dva ze zúčastněných se dopustili přestupku křivého vysvětlení, a tak byl případ předán příslušnému správnímu orgánu, kde jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl tiskový mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Vzhledem k tomu, jaký útvar incident vyšetřoval, je jasné, že se sháněním důkazů problém policie neměla. Jan Bendig ve svém vyjádření už dál neprozradil, z jakého přestupku je podezříván.

„Jsem si vědom, že teď budu pro některé lhář, podvodník atd. Podobné věci jsem si v životě musel zažít i bez této kauzy. Vím, že je to úplně něco jiného, než možná chtěli někteří číst a slyšet. Ale tohle je moje verze příběhu, moje pravda, která má ještě spoustu detailů, ale těmi Vás už nechci zatěžovat,“ dodal zpěvák.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: James Blunt EXKLUZIVNĚ: Praha naprosto vyniká. Prozradil, co nesmí chybět u něj v šatně

Tagy: