Bezdomovec málem uhořel ve své chatce, pomstít se mu měl bývalý kamarád

Bezdomovec z Plzně málem uhořel ve své chatce, kterou měl zapálit jeho bývalý spolubydlící. Ten se mu údajně chtěl pomstít za to, že ho muž z tohoto úkrytu vyhodil. Jako zázrakem nebyl nikdo zraněn. Případ vyšetřuje policie.

K incidentu došlo v úterý na pozemku, který přiléhá k Papírenskému parku v Habrové ulici v Plzni, kolem čtvrté hodiny ráno. „Vzbudil mě kouř, tak jsem hned zkontroloval kamna, ale byla studená a kouř se valil ode dveří. Vyběhl jsem, jak jsem byl, a za zády mi to chytlo celé. Nezůstalo mi nic, jen to, co mám na sobě,“ řekl pro Krimi-Plzeň bezdomovec.

I přes veškerou snahu hasičů chatka lehla popelem. Mluvčí hasičů Petr Poncar CNN Prima NEWS sdělil, že se během požáru nikdo nezranil a nevznikla žádná škoda.

Chtěl se pomstít mladý Slovák?

Oheň měl být založen úmyslně. Bezdomovec, který v chatce poslední rok bydlel, se podle Krimi-Plzeň nepohodl s mladým Slovákem, kterého k sobě vzal bydlet. Mladík prodával drogy, a proto ho jeho „domácí“ vyhodil. Bezdomovci z okolí uvedli, že Slovák polil přední část chaty a dveře dezinfekcí, kterou měl muž bez domova venku u vchodu, a založil požár.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a po pachateli intenzivně pátráme, sdělila policejní mluvčí.

Tagy: