Žhářský útok v Praze: Muž zapálil stan se dvěma ženami. Měl v hlavě „guláš“, popsala napadená

Bezdomovec zapálil stan dvou žen.

Žhářský útok na dvě ženy v pražských Kobylisích

Děsivý útok zažily dvě ženy bez domova, které přebývaly ve stanu v lesíku v pražských Kobylisích. Zničehonic jim ho zapálil další bezdomovec. Naštěstí se jim podařilo zavčas utéct. Muž po pár hodinách skončil v rukou kriminalistů.

„Přišel asi v devět hodin večer a normálně pozdravil. Odešel asi na deset minut vedle ke Káče, která ho poslala pryč, protože si otevřel flašku. Tak šel k sobě a za pár chvil jsme hořely,“ řekla pro CNN Prima NEWS jedna z obětí útoku. Vše se podle ní událo během patnácti minut.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda školáka otřásá Francií: Zvířata, zmasakrovali ho, říká starosta. Zasáhne i Macron

Stan začal okamžitě hořet, během pár chvil z něj nic nezbylo. Naštěstí se ženám podařilo včas utéct. Se žhářem prý doposud neměly žádný problém. Asi rok přebýval ve stanu hned vedle nich. Vůbec tak nechápou, proč vzal do ruky hořlavinu a příbytek jim zapálil. „Řekla bych, že to byl výsledek kombinace alkoholu a drog. Prostě měl v hlavě guláš,“ míní jedna z žen.

Jakmile plameny začaly pohlcovat stan, muž z lesíku poblíž Liberecké ulice utekl. Spravedlnosti ale dlouho neunikal. Kriminalisté z Palmovky začali po muži hned pátrat, podařilo se jim ho zadržet do 24 hodin. Vzhledem k tomu, že kladl odpor, musely být použity donucovací prostředky.

I když se ženám podařilo před plameny utéct a škoda byla jen minimální, případ si i tak následně převzalo oddělení vražd. Muži hrozí za pokus o těžké ublížení na zdraví na více osobách až dvanáctiletý pobyt ve vězení. Na soud si počká ve vazbě.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Brně brutálně zbili a po zemi vláčeli mladíka, zřejmě z Ukrajiny. Útok zachytila kamera

Tagy: