Drsný pád na hlavu a bezvědomí. Kolem bezvládného atleta slavil soupeř, schytal kritiku

Halové mistrovství Evropy v tureckém Istanbulu mělo děsivé zakončení. Dvaadvacetiletý Španěl Enrique Llopis zakopl při nedělním finále na šedesát metrů na poslední překážce a utrpěl ošklivé poranění hlavy, po němž se octl v bezvědomí. Kolem jeho bezvládného těla slavil zlato švýcarský soupeř. Podle španělské atletické federace je mladý atlet v pořádku a byl v pondělí propuštěn z nemocnice.

Llopis se během závodu probíjel startovním polem kupředu, když zavadil nohou o poslední pátou překážku a při prudkém pádu se praštil do hlavy a pravého ramene. Z dráhy se poté nezvedal, na pomoc tak okamžitě spěchali zdravotníci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Biatlonisté nakažení covidem triumfovali v Novém Městě. Zbytečně riskovali, soptí legenda

Pořadatelé duchapřítomně kolem španělského závodníka rozvinuli plachtu, aby mu zajistili soukromí před diváky na stadionu i u televizí. Llopisovi poskytli první pomoc, zafixovali hlavu a krk a odnesli ho na nosítkách. Následoval transport do nemocnice. Zhruba v té době nabyl atlet znovu vědomí.

Španělská atletická federace později zveřejnila video z nemocnice, na němž atlet všechny zdraví a hlásí dobré zprávy. „Všechny testy dopadly dobře, teď se musím vzpamatovat z toho šoku,“ říká na záznamu. „Enrique Llopis je v pořádku a chce vám všem moc poděkovat za veškerou podporu, kterou jste mu v posledních hodinách vyjádřili,“ napsal svaz.

„Valencijský atlet, kterého doprovází otec a trenér, jede do hotelu a zítra (v úterý) odletí do Španělska,“ doplnila federace na svém oficiálním účtu v pondělí.

Závod vyhrál Švýcar Jason Joseph s časem 7,41 sekundy a své zlato bouřlivě slavil. Zraněného kolegy si v té chvíli nevšímal, za což se na něj snesla nemalá kritika. Překážkář se později omluvil. „Byl jsem úplně mimo a nevnímal okolí. Doufám, že jsi v pořádku a uvidíme se v letní sezoně,“ vzkázal Llopisovi na sociálních sítích.

Tagy: