Rvačka na Václavském náměstí. Muži se pobili o parkovací místo, zasahovat museli strážníci

Rvačka o parkovací místo na Václavském náměstí v Praze

Rvačka o parkovací místo na Václavském náměstí

Lítá bitka mezi dvěma muži se strhla uprostřed Václavského náměstí v centru Prahy. Oddělit je od sebe museli až přivolaní strážníci. Důvodem, proč se do sebe muži pustili, byl souboj o parkovací místo.

Aktéři střetu se začali rvát na zemi uprostřed vozovky. Projíždějící auta kvůli nim musela zastavovat. Operátor městských kamer proto na místo ihned vyslal hlídku strážníků.

ČTĚTE TAKÉ: Policie obvinila muže, který na Domažlicku odpálil bombu. Explozí řešil milostný trojúhelník

Poté, co strážníci od sebe muže odtrhli, přišlo na řadu vysvětlování celé situace. „Jeden ze zúčastněných hlídal parkovací místo, a když na něj začal najíždět druhý řidič, postavil se proti vozu,“ popsala situaci pro CNN Prima NEWS mluvčí pražských policistů Irena Seifertová.

„Následně začal bušit pěstmi do karoserie i bočního okénka a poté vytáhl muže za volantem z auta ven,“ dodala. Napadený se snažil mobilem přivolat pomoc, jenže ten mu agresor vytrhl z ruky, což spustilo rvačku.

Seifertová upozornila, že chodec nemá ve vozovce ani na parkovacím místě co dělat. „Nesmí nijak bránit řidiči v zaparkování a už vůbec ne násilím,“ objasnila. Aktéři se po zásahu strážníků zklidnili a vše si vyříkali už bez použití pěstí.

Podle strážníků platí jednoduché pravidlo: Kdo první přijede, ten první parkuje. Pokud by vám někdo v zaparkování bránil, je možné ho nahlásit na lince 156.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nejrizikovější křižovatky? Na I. P. Pavlova se protíná vše. Expert popsal, na co dávat pozor

Tagy: