Policie obvinila muže, který na Domažlicku odpálil bombu. Explozí řešil milostný trojúhelník

Policisté na Domažlicku zadrželi muže, který měl odpálit výbušninu u domu.

Policisté dopadli muže podezřelého z výbuchu na Domažlicku

Plzeňští kriminalisté už obvinili třicetiletého muže, který má podle nich na svědomí výbuch v Horšovském Týně na Domažlicku. Policisté uvedli, že šlo o vyřizování účtů a výbušnina byla nastražena přímo na muže, kterého zranila. Podle informací CNN Prima NEWS chtěl útočník vyřešit milostný trojúhelník.

Elitní kriminalisté se zásahovou jednotkou ve středu odpoledne zadrželi třicetiletého muže, který měl v únoru odpálit výbušné zařízení u jednoho z domů. Museli být maximálně opatrní. Podle vyšetřovatelů byl totiž schopný vyrobit výbušninu, která zranila dalšího muže. „Nakoupil kovové součástky a odpalovací zařízení, ze kterých potom sestavil po domácku nástražný výbušný systém. Ten poté umístil k bytovému domu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily k případu advokáta obviněného z vraždy. Ve hře je falšování otcovství pro jeho vnuka

Policisté také zjistili, že ve chvíli, kdy nástražný systém explodoval, byl muž na místě a čekal na svou oběť. „Když poškozený procházel okolo, tak jej na dálku spustil,“ sdělila Brožová. Motivem má podle policistů být vyřizování účtů. Redakci CNN Prima NEWS se navíc podařilo zjistit, že se výbuchem snažil třicetiletý muž vyřešit milostný trojúhelník. Jeho údajného soka v lásce exploze poranila na hlavě a musel ho ošetřit lékař.

„Zahájili jsme trestní stíhání třicetiletého muže, kterého jsme obvinili ze spáchání zločinu obecné ohrožení v souběhu se zločinem těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ popsala policejní mluvčí. Za to mu hrozí desetiletý trest vězení. Policisté už předali spis státnímu zástupci, společně s tím navrhli i vazbu. O ní by měl soud rozhodovat během dvou příštích dnů.

Tagy: