Bizarní motivace v podání Berlusconiho. Hráčům za úspěch slíbil autobus plný prostitutek

Během svého premiérování čelil problémům kvůli pořádání neřestných večírků. Skandály k politické kariéře Silvia Berlusconiho patří a on sám si zřejmě nechce vylepšit pověst. Fotbalistům klubu AC Monza, který vlastní, totiž nabídl za úspěch v dalších zápasech Serie A proti těžkým soupeřům nevídanou motivaci.

„Řekl jsem klukům: ‚Teď hrajete proti Milánu, proti Juventusu a tak dále. Když dokážete jeden z těch velkých týmů porazit, přivezu vám do kabiny autobus plný prostitutek,‘“ prohlašuje Berlusconi na videu z úterní předvánoční večeře s hráči, manažery a sponzory, jež se rozšířilo na sociálních sítích.

Za výrok týkající se nezvyklé stimulace mančaftu – nacházejícího se na 14. místě v Serii A – se stal současný senátor za vládní stranu Vzhůru Itálie okamžitě terčem kritiky. Leckdo si ihned vzpomněl na četné skandály z dob jeho nejzářnější politické kariéry.

Nyní již 86letý Berlusconi figuroval v mnoha kontroverzních kauzách a za svou politickou kariéru absolvoval přes 20 soudů. Proslul mimo jiné skandálem týkajícím se sexuálních večírků, které pořádal během svého působení v čele vlády.

Italský mediální magnát mezi lety 1986 až 2017 vlastnil i slavnější klub na Apeninském poloostrově – AC Milán. Prodal ho v přepočtu za 20 miliard korun čínské investiční skupině, ale mimo fotbal nezůstal dlouho. Už v září 2018 koupil Monzu, která se v tu dobu nacházela až ve třetí lize. A za Berlusconiho podpory se klub dokázal vydrápat na nejvyšší level.

Tagy: