Blink-182 oznámili světové turné. Těšit se mohou i Češi, příští rok zahrají v O2 areně

Americká punk rocková kapela Blink-182 se po téměř 10 letech vrací ve své původní sestavě a pro své fanoušky přichystala velkolepé překvapení. Punková trojice Mark Hoppus, Tom DeLonge a Travis Barker totiž v nadcházejícím roce vyráží na celosvětové turné, kdy jednou ze zastávek bude i Česko. Do pražské O2 arény zavítají 19. září 2023.

Multiplatinová, cenami ověnčená skupina Blink-182 oznámila své dosud největší turné, kolosální celosvětový výlet, na kterém se Mark, Tom a Travis po dlouhé odmlce znovu sejdou.

Turné produkuje společnost Live Nation a zahrnuje jejich vůbec první vystoupení v Latinské Americe spolu se zastávkami v Severní Americe, Evropě, Austrálii a na Novém Zélandu od března 2023 do února 2024.

Kapela také tento pátek 14. října představí svůj nový singl „Edging”, což bude poprvé po deseti letech, kdy byli Mark, Tom a Travis naposledy společně ve studiu.

Součástí oznámení turné je také několik festivalových vystoupení v Latinské Americe a USA, mimo jiné na festivalu Lollapalooza po boku Billie Eilish a Drakea, na novém hudebním festivalu Adjacent s Paramore a na festivalu When We Were Young v roce 2023 s Green Day.

Prodali přes padesát milionů alb

Od svých skromných začátků před téměř třiceti lety, kdy začali hrát v garáži v San Diegu, prodali Blink-182 více než 50 milionů alb po celém světě a rozbouřili publikum od Adelaide po Curych. Stali se jednou z určujících rockových kapel své generace. Podle deníku The New York Times „žádná punková kapela devadesátých let neměla větší vliv než Blink-182“.

Zatímco Blink-182 už nasbírali více než slušný počet platinových desek a hitových singlů, těší se na své desáté studiové album. S Delongem, který se vrátil po téměř 10 letech, mohou fanoušci očekávat to elektrické kouzlo na pódiu, které trio v průběhu let předvádělo. S novým albem, které by mělo vyjít v roce 2023, se Blink-182 mohou těšit na společnou budoucnost.

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 17. října 2022 od 10 hodin. Cena vstupenek startuje od 1 400 korun.

Tagy: