Boston v play off NHL končí, Florida slaví postup. Prohru neodvrátil gólem ani Pastrňák

Hokejisté Bostonu i přes tři body Davida Krejčího, gól Davida Pastrňáka a asistenci Pavla Zachy podlehli Floridě 3:4 v prodloužení a v play off NHL končí hned v prvním kole. Suverénní vítěz základní části prohrál třikrát v řadě a v sérii ztratil vedení 1:3 na zápasy. Sedmý zápas nezvládli ani obhájci Stanley Cupu z Colorada, kteří sezonu uzavřeli prohrou se Seattlem 1:2.

Boston po 22 minutách sedmého zápasu prohrával po gólech Brandona Montoura a Sama Reinharta 0:2. Nepříznivé skóre Bruins otočili hlavně díky Krejčího třem bodům. Ve 28. minutě český centr zakončil přesilovkovou kombinaci a po asistenci Pavla Zachy snížil na 1:2.

V úvodu třetí třetiny se sedmatřicetiletý forvard podepsal pod zbylé dva góly Bostonu. Po 55 vteřinách druhého dějství srovnal po další využité přesilovce Tyler Bertuzzi a o tři minuty později poslal vítěze základní části do vedení druhý nejlepší střelec základní části NHL Pastrňák.

SOUVISEJÍCÍ: David Pastrňák znovu ohromil NHL. Ani nádherným gólem ale prohru Bostonu neodvrátil

Florida se z obratu oklepala a přesně minutu před koncem základní hrací doby zásluhou Montourova druhého gólu poslala zápas do prodloužení. V něm se na branku čekalo necelých devět minut. V čase 68:35 Carter Verhaeghe využil clony Matthewa Tkachuka a poslal Panthers do druhého kola. Pro Boston skvěle rozjetá sezona končí. Florida ve druhém kole vyzve Toronto.

Hokejisté Seattlu v první sérii play off v klubové historii vyřadili favorizované Colorado. V sedmém zápase série rozhodl o postupu nejmladší organizace v lize dvougólový Oliver Bjorkstrand. Za Avalanche dokázal pouze snížit Mikko Rantanen. Obhájci titulu po prohře 1:2 končí. Na Seattle v semifinále Západní konference čeká Dallas.

Tagy: